„Za pár dní nastupuju do buddhistického kláštera na svojí první vipassanu,“ svěřila se na sociální síti Kamila Chadim (za svobodna Rundusová), známější pod svou přezdívkou Kamu. Čeká ji meditační pobyt v tichosti plný intenzivního sledování jevů přístupných lidskému vnímání, jejich vyvstávání, existenci a zánik. Vše se odehraje v horách, kde Kamu hned na počátku odevzdá mobil, oblečení a všechny své věci, které považuje za nezbytné... aby pak mohla dojít k velkému prozření, že tak úplně nezbytné nejsou.

„Jediné, co mi zůstane, jsou hodinky s budíkem, baterka a bílý mundúr. Vstávání ve 4:30 ráno na první meditaci, práce na zahradě a také s dětmi. Na místě je totiž i přes 40 sirotků, kteří se učí buddhismu a klášter je připravuje na budoucí život,“ popisovala nadšeně autorka nejenom několika úspěšných kuchařek, ale i kontroverzní knihy Jak si uvařit vesMÍR - byla totiž plná ezo myšlenek, glorifikování drog a také textů opsaných z wikipedie či z jiných knih, například Jak si správně přát.

Video
Video se připravuje ...

Kuchařka Kamu o závislostech: Můj život byla jedna velká party! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

„Jídlo je tam jednoduché, připravené ze surovin tam vypěstovaných. Zeptala jsem se, zda bych mohla pomáhat i v kuchyni, protože mě zajímá, jak mniši a mnišky přistupují k surovinám a vaření na spirituální úrovni. Řekli mi, že to běžné není a že mě nejdřív chtějí potkat. A pak uvidíme. Měla jsem hodně vizí, jak vařím s mnichy, tak mi, prosím, držte palce,“ přála by si Kamu. Jak ji ale někteří její fanoušci upozorňovali, práce v kuchyni by omezovala její duchovní rozvoj a ponoření do svého nitra.

Kamila zatím ještě takové kurzy nikdy nepodstoupila. „Po všech mých zkušenostech s ayahuascou (posvátný nápoj jihoamerických indiánských kmenů, psychadelikum navozující změny smyslového vnímání, myšlení a zesílení emočního prožívání, pozn. red.) jsem dlouho toužila po takové zkušenosti, kde budu v čistotě, jen se sebou, meditovat dlouhé hodiny většinu dne a budu mít prostor na integraci všeho, co jsem doposud objevila,“ těší se s tím, že své zkušenosti pak samozřejmě hodlá sdílet i na sociálních sítích.
Fotogalerie
60 fotografií