Muž byl zatčen v pátek večer ve svém bydlišti. Jde o čínského studenta žijícího v USA. Policisté Ťianga Chaj-sunga (28) převezli letiště, kde ho podrobili výslechu. Nakonec ho propustili.

Muž bude podle úřadů obviněn ze záměrného porušení zákazu vstupu. Ťiang studuje molekulární biologii na Rutgersově univerzitě a žije v USA od roku 2004. Na jeho pohyb v zakázané zóně upozornil jeden z cestujících. Na záběrech bezpečnostních kamer také později objevili muže, který se svou ženou strávil v zakázané zóně asi 20 minut. Pak letiště nikým nezastaven opustil. Na letišti byl ale zatím spuštěn poplach a celý terminál musel být vyklizen. Všichni cestující pak znovu absolvovali bezpečnostní kontrolu.

Provoz letiště spojujícího New York se světem byl plně obnoven po zhruba šesti hodinách, řada letů však nabrala několikahodinová zpoždění. Nakonec vyšlo najevo, že Číňan Ťiang Chajsung využil toho, že pracovníkovi ochranky právě zazvonil mobil. Stačilo pak nadzvednout pásku a proklouznut do odletové zóny.