Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilec vyhlásil planý poplach v letadle, odsedí si 3 roky!

Ilustrační foto. Muž si za planý poplach v letadle odsedí tři roky.
Ilustrační foto. Muž si za planý poplach v letadle odsedí tři roky.  (Autor: ČTK)
Autor: evak, ČTK - 
9. dubna 2011
08:56

K tříletému vězení byl v pátek v Anglii odsouzen Brit, který v lednu na palubě letadla společnosti Etihad Airways mířícího z Blízkého východu do Británie vyvolal falešný poplach. Podle obhajoby jednal pod vlivem alkoholu a stresu, ale soudce dospěl k závěru, že podobné jednání musí být potrestáno.

Za letu stroje, ve kterém bylo 163 cestujících a 15 členů posádky,  pracovník v automobilovém průmyslu James Glen (38) řekl členovi posádky, že jeden z cestujících má revolver a výbušninu, kterou je připraven odpálit. Přivolané britské stíhačky poté doprovodily letoun až k místu přistání v Británii. Muž se pak přiznal, že si vše vymyslel.

Glen se přes Blízký východ vracel po 18 letech z pobytu v Austrálii. V Británii měl dojednanou novou práci ve své profesi. Jeho advokát omlouval jeho chování tím, že se muž bojí létání. "Letěl po 18 letech. Měl strach, tak si zřejmě vzal víc prášku na uklidnění a zapil je whisky a pivem," řekl obhájce.

Soudce v Chelmsfordu na jihovýchodě Anglie označil mužovo počínání za hloupé a velmi nebezpečné pro cestující letadla. "Jakákoli hrozba za letu stroje je vážná a musí přinést patřičně tvrdý trest," prohlásil v pátek soudce Charles Gratwicke ve zdůvodnění trestu.

doktormediciny ( 9. dubna 2011 11:09 )

jestli je nějak limitován podávaný alkohol v letadel. Jinými slovy"Let je dlouhý. Jestli pořád chlastal, morálně spoluuzodpovědná je letecká společnost podáváním alkoholu..

Zobrazit celou diskusi