Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Souboj dam na druhé prezidentské debatě: Trumpovou na jehlách porazila květovaná Bidenová

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
23. října 2020
20:25

Závěrečná prezidentská debata mezi současným prezidentem Spojených států Donaldem Trumpem a jeho demokratickým vyzývatelem Joe Bidenem byla mnohem umírněnější než jejich předchozí setkání. Sérii předvolebních diskusí přerušil koronavirus, prezident s manželkou Melanií po prvním střetnutí oznámili nákazu koronavirem, druhá debata pak následně byla zrušena. Dlouho se očekávalo, zda Melania Trumpa doprovodí. Kvůli přetrvávajícímu kašli na počátku týdne rušila program. Prezident dorazil s plným „ansámblem“, kromě manželky nechyběly ani jeho děti: Ivanka, Tiffany, Eric a jejich partneři. Tentokrát ani Trumpovi neodkládali roušky, uvedl list Daily Mail.

Pro Melanii to bylo první veřejné vystoupení od nákazy, s koronavirem bojovala v izolaci v Bílém domě, na rozdíl od manžela nebyla hospitalizovaná. Počátkem tohoto týdne její kancelář oznámila, že u ní přetrvává jeden z hlavních příznaků koronaviru – kašel, a to přestože má testy už negativní. Právě z tohoto důvodu nebyla na mítinku v Pensylvánii.

Prezidentská debata: Na snímku Melania Trumpová procházející kolem Jill Bidenové, (23.10.2020). Prezidentská debata: Na snímku Melania Trumpová procházející kolem Jill Bidenové, (23.10.2020). | Reuters

Na závěrečnou debatu se oblékla do černého, Melania zvolila šaty od designera Christiana Diora za 13 tisíc korun a ladící lodičky od Christiana Louboutina z kolekce So Kate s 12centimetrovými jehlami. Tyhle „louboutinky“ jsou nedílnou součástí šatníku první dámy a má je hned v několika provedeních, boty jsou k dostání za 16 tisíc korun. Posledním a asi nejdůležitějším doplňkem byla černá rouška.

Rouška byla povinná pro všechny

Trumpa do Nashvillu doprovodily také tři z jeho pěti dětí: Ivanka, Tiffany a Eric. Ivanka a Tiffany rovněž zvolily šaty tmavé barvy, Tiffany uniformitu trochu „rozbila“ bílým svrškem. Všichni si po celou dobu nechali zakrytá ústa a nos, rouška totiž byla pro všechny v hledišti povinná. Tomu, kdo by si ji sundal, hrozilo vyvedení ze sálu, jak před zahájením debaty informovali její pořadatelé. Bez roušky mohli být jen Trump s Bidenem a moderátorka Kristen Welkerová, zpravodajka stanice NBC z Bílého domu.

Na první debatu, která se konala 29. září, sice Trumpův doprovod v roušce dorazil, všichni si ji pak ale sundali, za což sklidili velkou kritiku. Pár dní nato Bílý dům oznámil, že prezident i první dáma se nakazili koronavirem.

Bidenová jako symbol naděje

Co se oblečení týče, uživatelé sociálních sítí mají jasno, módní souboj vyhrála manželka demokratického kandidáta Jill Bidenová. Slovinská exmodelka sice znovu předvedla elegantní minimalismus, Bidenová ji ale ve svém světlém a o poznání optimističtějším modelu zastínila. Její květované šaty a roušku se stejným vzorem lidé na twitteru označovali za „symbol naděje“. Po světlých tónech sáhla i Bidenova vnučka Finnegan, ta dorazila v růžovo-červené kombinaci.

Hvězda debaty: Moderátorka!

Sociálním sítím znovu neunikla chladná reakce první dámy, zatímco Bidenová svého muže po debatě ocenila vřelým objetím, Melania opět svému manželovi nabídla jen stisk lokte. Uživatelé sociálních sítí rovněž určili vítěze debaty, podle nich jím byla moderátorka Welkerová. Na internetu si vysloužila pochvalu od mnoha diváků. Podle mnohých se jí dařilo oba kandidáty zastavit, když překročili stanovený časový limit. Neobvyklé poklony se moderátorce při debatě dostalo také od prezidenta Trumpa.

Video  Trumpová versus Bidenová  - Reuters
Video se připravuje ...

Wells ( 24. října 2020 20:20 )

To by mě taky zajímalo.

Zobrazit celou diskusi