Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zázračná záchrana: Letadlo se zřítilo do moře, pilot i pasažér doplavali na břeh

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
30. ledna 2020
11:04

Policejní kamery zachytily dramatický moment, kdy se lehké letadlo zřítilo do moře. Letoun dopadl několik metrů od oblíbené pláže australského ostrova Fraser Island. Pilotovi a jeho spolucestujícímu se jako zázrakem nic nestalo. Oba se dostali z letadla a doplavali na břeh, informoval list Daily Mail.

K nehodě došlo ve středu v půl druhé odpoledne tamního času, pilot se dostal do problémů a vyslal nouzový signál. Kamery zachytily, jak letoun kroužil nad mořskou hladinou, začal klesat a nakonec se zřítil do vody.

Video  Letadlo se zřítilo do moře, piloti jako zázrakem přežili.  - Facebook/Queensland Police Service
Video se připravuje ...

Muži doplavali na pláž

V kabině stroje byli dva muži, oběma se podařilo dostat z letadla a v pořádku doplavat na pláž. Na záběrech je vidět, že oba byli oblečeni v bílých uniformách pilotů. Lidé na pláži mužům pomohli z vody, následně se o ně postarali zdravotníci. „Doufám, že v letadle nebyl nikdo jiný, jestli ano, tak musí být mrtvý,“ komentoval nehodu jeden ze svědků.

Mluvčí policie státu Queensland uvedl, že se jednalo o tréninkové letadlo. Zároveň ujistil, že na palubě letounu nikdo jiný nebyl a že ani jeden z pilotů nemá žádné vážné zranění.

Zobrazit celou diskusi