Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výchovou nepolíbený Majlo se toulal ulicemi. Sportovně založené rodině bude skvělým parťákem

Video se připravuje ...
1. června 2020
06:25

Mohutný kříženec zmateně pobíhal u Rýmařova. Ujala se ho starostka Staré Vsi, která ho umístila do záchytného kotce, zajistila mu krmení a domluvila jeho převoz do dočasné péče spolku Pes nejvěrnější přítel. Nyní se o něj stará Ivana Tomanová, která s ním má plné ruce práce. Majlo (asi 2), jak jej ve spolku pojmenovali, je totiž sice milý, ale výchovou naprosto nepolíbený.

Majlo nemá čip, jeho majitele se tak najít nepodařilo. Toulal se zřejmě delší dobu, protože byl špinavý a podvyživený. Ze začátku byl nejistý, v kotci posmutnělý, brzy si ale ukázalo, že to bylo pouze tím, že mu chyběla společnost lidí.

Majlo je velmi přátelský, nic ale neumí, jeho bývalý majitel se mu evidentně nevěnoval Majlo je velmi přátelský, nic ale neumí, jeho bývalý majitel se mu evidentně nevěnoval | Jana Ulrichová

Nezná nic

Majlo nemá žádný zásadní problém, je ale jasné, že s ním nikdy nikdo nepracoval. „Není vychovaný, nezná povely, neměl ani základní hygienické návyky. Musíme ho naučit úplně všechno včetně chůze na vodítku,“ řekla Ivana Tomanová.

Majlo miluje lidi, dcera dočaskářky Ivany Tomanové je pro něj skvělým parťákem Majlo miluje lidi, dcera dočaskářky Ivany Tomanové je pro něj skvělým parťákem | Jana Ulrichová

Je učenlivý

Majlo je velmi temperamentní, s každým si chce hned hrát. Musí se proto také naučit, že ne každý pes na něj bude mít vždy náladu. „Naštěstí je učenlivý, takže si myslím, že to s ním nebude žádný běh na dlouhou trať. Jen musíme přijít na to, jak ho správně motivovat. Neplatí na něj totiž pamlsky,“ dodala. Až se Majlo naučí základní věci, bude moc odejít do nového domova. Do té doby ho ještě čeká kastrace a očkování, jinak je naprosto zdravý.

Potřebuje pohyb

Noví majitelé musí počítat s tím, že Majlo je hyperaktivní, takže potřebuje hodně vyžití. „Hodil by se pro sportovně založenou rodinu, která ho dokáže zabavit, bude s ním chodit na dlouhé procházky a výlety, bude s ním běhat, jezdit na kole nebo koloběžce,“ řekla dočaskářka. Dodala, že Majlo není vhodný do bytu, už proto, že chvíli neposedí, ideální by pro něj byl proto dům se zahradou.

Majlo je velmi přátelský, nic ale neumí, jeho bývalý majitel se mu evidentně nevěnoval Majlo je velmi přátelský, nic ale neumí, jeho bývalý majitel se mu evidentně nevěnoval | Jana Ulrichová

Miluje psy i děti

Majlo bude nové rodině skvělým parťákem, už proto, že má velké srdce a všem kolem sebe projevuje lásku. „Miluje děti, v tuto chvíli je jeho největší kámoš moje dcera. Je přátelský i k ostatním psů, velkým i malým. Hraje si s kýmkoli,“ řekla Ivana Tomanová.

Majlo miluje nejen lidi, ale i ostatní psy. Se všemi si chce hrát Majlo miluje nejen lidi, ale i ostatní psy. Se všemi si chce hrát | Jana Ulrichová

Volejte, pište

Zájemci, kteří by se chtěli Majla ujmout a věnovat se mu, mohou kontaktovat spolek Pes nejvěrnější přítel, a to buď telefonicky na čísle 775 203 832608 203 741, nebo písemně na e-mail pesnejvernejsipritel@seznam.cz.

villon ( 2. června 2020 16:13 )

Výchovou nepolýbené psisko by mělo jít do kafilerky. Než někoho zrychtuje.

Zobrazit celou diskusi