Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Karviné opět zvítězila ČSSD: Jsem nadšený, říká primátor Wolf

Aktualizováno -
24. září 2022
19:22
Autor: ČTK - 
24. září 2022
18:39

Komunální volby v Karviné, kde žije přes 50 tisíc obyvatel, ovládla ČSSD. Své místo primátora tak s největší pravděpodobností uhájí Jan Wolf (54), který vedl kandidátní listinu sociálních demokratů.

Array

„Jsem samozřejmě z toho výsledku nadšený, protože v dnešní době jít se značkou ČSSD není vůbec jednoduché, ale jsem rád, že jsme to zvládli. Myslím si, že to je obrázek, že jsme čtyři roky pracovali a ne všechno jsme udělali špatně, takže i tomu přikládám to, že jsme se dostali někde nad těch 50 procent,“ uvedl Wolf.

ČSSD získala 23 mandátů v zastupitelstvu, které má 41 členů. Druhé skončilo hnutí ANO s deseti zastupiteli. Třetí SPD bude mít čtyři zastupitele. Čtvrté SPOLU má dva mandáty, dva zastupitele bude mít na pátém místě KSČM. Voleb se zúčastnilo 35,26 procenta voličů.

V uplynulém volebním období Karvinou vedla koalice sociálních demokratů, KSČM a hnutí ANO. „Samozřejmě, že teď je to všechno živé a čerstvé, ale já jsem zastáncem toho, abychom byli schopni se v zastupitelstvu bavit průřezově, takže si myslím, že se budeme bavit o nějaké koalici,“ dodal. Také v roce 2018 komunální volby v Karviné vyhrála ČSSD, která tehdy získala 19 mandátů.

VIDEO: Příchod premiéra Fialy (ODS) do štábu Spolu: Rád by koalice na radnicích na půdorysu vládní koalice. A výhru v Brně.

Video  Příchod premiéra Fialy (ODS) do štábu Spolu: Rád by koalice na radnicích na půdorysu vládní koalice. A výhru v Brně  - David Navrátil, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

19:07
25. 9. 2022

Vážení čtenáři, děkujeme, že jste byli s námi během celého volebního víkendu, ale také dnes, kdy se sestavovaly první koalice. Boj o vedení na radnicích  ještě nekončí a stále nás také čeká druhé kolo voleb do Senátu. Další dění můžete sledovat na Blesk. cz v běžném zpravodajství. Přejeme Vám za celou redakci pohodový večer a také spokojenost s Vámi vybraným kandidátem. 

19:04
25. 9. 2022

Za pražskou koalici Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) bude vyjednávat tým složený ze dvou členů z každé strany. K nim se připojí jako hlavní vyjednavač lídr Spolu, poslanec a bývalý primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Po dnešním prvním jednání zastupitelského klubu to ČTK sdělila mluvčí pražské ODS Lenka Mottlová. Koaliční tým byl sestaven na základě koaliční smlouvy. Kromě Svobody v něm je ještě předseda pražské ODS a poslanec Marek Benda a místopředseda celostátní ODS a pražský zastupitel Zdeněk Zajíček. Jednání se zúčastní předseda pražské TOP 09 Jiří Pospíšil a místopředseda a místostarosta Prahy 4 Michal Hroza (TOP 09). Za KDU-ČSL byl zvolen pražský předseda Tomáš Kaplan a pražský zastupitel Jan Wolf (KDU-ČSL).

18:48
25. 9. 2022

V Jihlavě jsou podle lídrů stran oslovených ČTK jednání o složení nového vedení radnice zatím v počátcích. Radek Popelka, jenž vedl vítěznou kandidátku hnutí ANO, označil první uskutečněné rozhovory spíš za zdvořilostní. ODS a lidovci, kteří společně získali druhý nejvyšší počet mandátů, podle náměstka primátorky Petra Ryšky z ODS chtějí nejdřív mluvit s ostatními stranami o jejich programech a prioritách, na nichž by bylo možné najít shodu.

Zobrazit celý online

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa