Spanilé kokosové palmy vznášející se nad jemným bílým pískem a hřejivé doteky slunce – to vše najdete na plážích Bávaro, Bayahibe nebo Isla Saona. Dovolená v této zemi ale nemusí být jen o lenošení u moře. Vyznavači dobrodružství se mohou vypravit na nádhernou osamocenou pláž Bahía de las Aguilas na jihozápadě země, prozkoumat některý z 19 národních parků nebo se potopit do barevného korálového světa k vrakům koloniálních lodí.

Autor: Národní turistický úřad Dominikánské republiky

Dominikánské zvyky nejlépe poznáte při kulturních, hudebních a gastronomických oslavách. Každoročně v červenci se v Santo Domingu koná Merengue festival, na který se sjíždějí lidé ze všech koutů země. V únoru se dominikánská města La Vega, Santiago a další mění v barevný karnevalový rej a na pláž Cabarete se sjíždějí sportovci a vyznavači windsurfingu, aby se zde utkali o titul Krále vln.

Autor: Národní turistický úřad Dominikánské republiky

Co se ubytovacích možností týká, na výběr je od all-inclusive resortů mezinárodních řetězců přes luxusní boutique hotely, apartmány až po hostely a kempy. Trendem posledních let jsou „adults only“ hotely, které cílí na dospělé klienty (16+) a poskytují 24hodinový servis all-inclusive.

Autor: Národní turistický úřad Dominikánské republiky

Fotogalerie
4 fotografie