1. Tradiční a ověřená destinace

Řecko je na seznamu zemí, které zaručují klidný a bezpečný průběh dovolené. Pohodovou atmosféru již desítky let potvrzují stovky tisíc českých turistů, kteří se sem každoročně rádi vracejí. Mediální obraz destinace příliš nepomohl ostrovu Kos kvůli přílivu uprchlíků, kteří se přes tento ostrov dostávali loni v létě z Turecka dále do Evropy. Uprchlíci se ale nikdy nevyskytovali v blízkosti hotelů a jejich pláží, takže bezpečnost v destinaci nebyla nijak narušena. A na jiných turistických ostrovech se neobjevili vůbec.

2. Výběr z několika možností

Výhodou je to, že do Řecka se můžete každý rok vracet, ale vždy na jiné místo. Ostrovy jsou velmi rozmanité a specifické. V Jónském moři leží turisty velmi navštěvované ostrovy: romantická Lefkada, Zakynthos - ostrov se slavným vrakem lodi a želví zátokou či nejrozlehlejší Kefalonie s impozantními jeskyněmi. Tyto ostrovy bývají plné bujné vegetace i vláhy. Leží tu i Korfu, příjemný klidný ostrov, který má svým charakterem blízko k Čechy milovanému Chorvatsku. Nejtepleji a nejslunečněji je v jižní části Řecka, zejména na Krétě či na Kykladách. Leží na druhé straně pevniny v Egejském moři stejně jako třeba Rhodos, který je také pro svou přírodní rozmanitost a antické památky dlouhodobě na špičce zájmu.

Autor: CK Fischer

3. Nejkrásnější pláže Evropy

Řecko si právem zasluhuje v tomto směru prvenství. Stovky úžasných pláží od malebných zátok po přírodní unikáty lemují několik tisíc kilometrů dlouhé řecké pobřeží. Tou nejnavštěvovanější je fotogenická pláž Navagio na Zakynthosu. Místo s magicky modrou hladinou střeží ve dne v noci bílé skály. Je přístupné pouze lodí, takže je ideální volbou na celodenní výlet plný vydatného koupání v zátoce a slunění na bílém písku. Romantické a klidné pláže objevíte zejména na Lefkadě. Na některých díky horší přístupnosti budete naprosto sami, což rozhodně stojí za to.

4. Kolébka civilizace

V každém ostrově Řecka je zapsaná jeho historie. Co může být zajímavějšího, než krůček po krůčku poodhalovat dějiny, kulturu a tradice jednotlivého území? Z Kréty a Rhodu promlouvá tisíciletá historie a vy se tak můžete tváří v tvář setkat s pradávnými antickými památkami. Modrobílé Santorini ze souostroví Kyklady nabídne seznámení s tajuplnou minulostí ostrova či pověst o zmizelé Atlantidě.

5. Kamkoliv s dětmi

Řecko je ideální destinací i pro rodinnou dovolenou. Pláže jsou s pozvolným a bezpečným vstupem do moře a nabízí mnoho sportovních aktivit a dětských atrakcí. Navíc v Řecku nepanují tak vysoké teploty, takže vyrazit můžete i s těmi nejmenšími. Pokud rádi poznáváte nová místa, můžete děti přihlásit do dětského klubu, kde se o děti postarají zkušení česky hovořící animátoři. Zatímco si děti budou hrát se svými vrstevníky, vy můžete cestovat po ostrově.

Autor: CK Fischer

A nezapomeňte, že i dovolená se dá vyměnit. V případě, že byste do vybrané destinace na poslední chvíli nechtěli odletět, bez jakýchkoliv poplatků za změny si vyberete jiný zájezd ještě týden před odletem, a to i v jiný termín.