Tip pro rodiny s dětmi: Turecko – ráj pro malé nezbedníky

Autor: eTravel.cz

Turecko splňuje veškeré, mnohdy i náročné požadavky na dovolenou s dětmi. Dá se říct, že se doslova na rodinnou dovolenou orientuje. Většina hotelů nabízí vybavení plně vyhovující jak dospělým, tak i vašim ratolestem. Velké komplexy jsou umístěny převážně na pláži, disponují bazény a brouzdališti s mnoha atrakcemi pro děti. Často nechybí aquaparky, dětská hřiště a koutky pro nejmenší. Hotelová kuchyně myslí i na zdravou dětskou stravu. „Do Turecka často vyráží rodiny s dětmi a vybírají hotely, v kterých cestovní kanceláře pořádají animační programy s českými animátory. Rodiče si tak mohou od svých dětí na několik chvil odpočinout a děti se zde rozhodně nudit nebudou“, uvedla Simona Fischerová z cestovní agentury eTravel, která nabízí širokou nabídku takových hotelů. Mezi nejoblíbenější vyhledávaná letoviska patří Alanya, Side a Konakli.

Pro mladé: MALLORCA – ostrov plný zábavy

Autor: eTravel.cz

Největším z Baleárských ostrovů, který je plný ideálních hotelů pro mladší generaci, je právě Mallorca. Hotely v tomto letovisku nabízí mnoho sportovního a zábavního vyžití, zároveň je tu mnoho zajímavých míst, která stojí za to vidět. Hlavní město Palma de Mallorca je i největším centrem zábavy z celého ostrova. Nachází se zde mnoho barů, diskoték a nočních klubů. Mezi rušnější letoviska patří Alcúdia, kde je podle mnohých nejkrásnější pláž ostrova. Užijete si vodní sporty, surfování, krásnou přírodu i noční život a diskotéky. Jádro města Cala D´Or na východním pobřeží Mallorcy patří k luxusnějším střediskům. Centrum je poseto nespočtem barů a zábavních center, ne nadarmo se mu říká „malá Ibiza“.  Mallorca potěší i cyklisty se svými trasami různých obtížností. Je jen na Vás, zda zvolíte příjemnou projížďku podél mořského pobřeží nebo se vydáte do strmých hor.

Pro starší generaci: RHODOS – ostrov klidu s vůní pryskyřice

Autor: eTravel.cz

Rhodos, 4. největší řecký ostrov, je ideální destinací pro starší generaci. Příjemné klidné hotely, nedotčená příroda a krásné pláže.  Díky svým bohatým dějinám nabízí Rhodos i mnoho antických památek. Senioři zejména ocení termální lázně Kalithea s nostalgickou atmosférou a s křišťálově čistým zálivem. Nachází se v severovýchodní části ostrova v blízkosti hlavního města i živějšího letoviska Faliraki. „Většina pláží na Rhodosu má příjemný pozvolný vstup do moře, v nabídce zájezdů jsou i speciální hotely bez dětí, aby mohli senioři nerušeně relaxovat. Zároveň mohou využít i možnost klubových hotelů se speciálním programem v českém jazyce pro starší generaci,“ dodává Fischerová. Nejvyhledávanějším letoviskem tohoto řeckého ostrova je Kolymbia.