Zájem o aktivní dovolenou prožitou v sedle kola roste. Cykloturisté ale požadují větší komfort - největší poptávka je tak po kvalitních hotelech a penzionech, ideálně s wellness zázemím. Problém je, že ne každý hotel je připravený a schopný ubytovat právě cyklisty.

Kde jsou cyklisté vítáni?

I proto vznikl projekt „Cyklisté vítáni“, který sdružuje místa, která jsou vhodná pro ubytování cyklistů. Do projektu už se zapojili desítky podniků v Česku, včetně některých hotelů ze sítě OREA HOTELS – komfort pro cyklisty tak může mít podobu čtyřhvězdičkového hotelu.

Jaké podmínky musí splňovat hotel, kde jsou Cyklisté vítáni?

  • Musí nabízet možnost ubytování jen na jednu noc
  • Musí nabízet snídani, která bude energeticky vydatná, ale zároveň s minimem tuků
  • Musí disponovat uzamykatelnou místností/boxem pro úschovu kol
  • Musí nabízet možnost umytí kola, nářadí na jednoduché opravy i možnost vyprat si dres
  • K dispozici musí být lékárnička a dostatek informačních materiálů o cyklotrasách v okolí

„Cyklistům musíme nabídnout možnost ubytovat se jen na jednu noc a uzamykatelnou místnost pro kola, ale třeba i snídani, která je energetická bohatá a zároveň s minimem tuků,“ přibližuje podmínky udělení národní certifikace, která je srovnatelná s podobným systémem v Evropě, manažer OREA Hotelu Devět Skal na Vysočině. Ten se do projektu zařadil jako jeden z prvních. Na konci července už ale bude „Cyklo friendly“ hotelů OREA HOTELS rovných dvanáct.

Za sebou desítky kilometrů v sedle kola, před sebou relax ve vířivce. Takto by měla vypadat dovolená!
Autor: OREA HOTELS

Nechte se po cyklotúře hýčkat!

V OREA HOTELS jdou navíc ještě dál a cyklistům dopřávají v rámci letních cyklistických balíčků ještě větší komfort. V krkonošském OREA Vital Hotelu Sklář se tak turisté po návratu z celodenního výletu dočkají piva a reflexní masáže chodidel zdarma. Zdarma je jim k dispozici bazén, sauna i vířivka. K většině cyklistických pobytů pak klienti dostanou i cyklomapy, k některým obědový balíček. V ceně může být i zapůjčení kol. „Klient se jen dopředu ozve, my mu kola připravíme,“ říká recepční. Všechna jsou samozřejmě seřízená a kvalitní. „Často slýcháme, že dokonce kvalitnější než kola samotných klientů,“ dodává s úsměvem.

Trasu vybírejte tak, aby ji zvládli všichni. Na výběr je spousta míst.
Autor: OREA HOTELS

A co děti…?

K pohodě na rodinné cyklodovolené dopomohou i animační programy. Během letních prázdnin jsou zdarma ve vybraných Baby Friendly hotelech a nabízejí vyžití jak pro děti, tak pro dospělé. Dočkáte se ranních lekcí aqua aerobicu, zumby nebo turnajů v netradičních sportech. Na děti čekají tvůrčí dílny, sportovní aktivity, tematické diskotéky – vše pod dohledem zkušených animátorů. Pokud navíc strávíte v některém z pěti vybraných hotelů více než pět dní, dostane vaše dítě polštářek s motivem oblíbených postaviček Krkounů jako pozornost.

Kam v Česku vyrazit – hory jsou pro zkušenější

Hotely s certifikací „Cyklisté vítáni“ jsou rozeseté po celém Česku – a je jen na vás, kam na dovolenou na kolech vyrazíte – zda do hor, nebo po rovinkách podél Baťova kanálu.

Na Šumavě zažívá cyklistika v posledních letech boom, spousta tras vznikla ve spolupráci s národním parkem. Hlavním tahákem je příroda, pozor ale na to, že trasy jsou náročnější, často s velkým převýšením a vedené v terénech. Tady budete potřebovat horské kolo a večer pak relaxační masáž v hotelu OREA Wellness Hotel Horizont. S podobnými podmínkami počítejte i v Krkonoších. Pro fajnšmekry je tady takzvaná Krkonošská diagonála – náročný 70kilometrový výlet.

Cyklisté požadují na svých cestách větší komfort než dříve. Kemp a jídlo ze stánku už prostě nestačí.
Autor: OREA HOTELS

Podél Moravy vás čekají rovinky

O poznání snadnější terény pak najdete podél řeky Moravy. Zdejší cyklotrasa měří asi 80 kilometrů a najet na ni můžete v Otrokovicích, kde leží OREA Hotel Atrium. Čeká vás rovinka, přehledný terén a spousta zajímavých míst. Podobně jako třeba v okolí Mariánských Lázní, kam můžete vyrazit třeba do OREA Hotelu Bohemia.

Ať už se ale vydáte kamkoli – máte jednu jistotu – že se vrátíte do perfektního zázemí hotelů OREA HOTELS, kde se o vás postarají a kde načerpáte síly na další cestu.

Velká část hotelů patřící do sítě OREA HOTELS nabízí cykloturistům perfektní zázemí pro ně i pro jejich kola, výborné jídlo i wellness služby. Podívejte se na nabídku pobytů s cykloturistikou

S kolem kolem Krkonoš

Vydejte se do Harrachova do čtyřhvězdičkového OREA Vital Hotelu Sklář a prozkoumejte ze sedla kola Krkonoše! V ceně obědový balíček na každý den, masáž chodidel, vstup do bazénu, sauny i parních lázní, cyklomapy i úschovna kol!

Autor: OREA HOTELS
 

Cyklotoulky kolem řeky Moravy

Pobyt v otrokovickém OREA Hotelu Atrium je ideální pro všechny, kteří si potrpí na kvalitní cyklostezky. Dočkáte se i kvalitního ubytování, snídaní vhodných pro cyklisty, luxusní večeře i kompletního zajištění cyklotoulek – od map po zajištění pronájmu kol!

 

 
Autor: OREA HOTELS

Šumava nejen ze sedla kola

Prožijte celý den na kole, poznejte to nejkrásnější ze Šumavy a večer se nechte hýčkat v OREA Wellness Hotelu Horizont! Bufetová snídaně, tříchodová večeře, volný vstup do wellness a fitness, slevy na masáže… Zkombinujte cykloturistiku s relaxem!

Autor: OREA HOTELS