Salzkammergut = solná komora

Se svými 10 regiony (Fuschlsee, ModSeeLand, Wolfgangsee, Attersee, Bad Ischl, Dachstein Salzkammergut, Traunsee, Almtal, Ausseerland-Salzkammergut) a 76 jezery je to jedna z nejrozmanitějších a nejzajímavějších oblastí Rakouska. Ideální místo k odpočinku, které vás postaví na nohy a doplní energii.

Areál se může pochlubit perfektně upravenými sjezdovkami pro klasiku a snowboardisty i svahy s hlubokým sněhem pro freeride. Srdce každého správného lyžaře nezůstane klidným při pohledu na hojnost prachového sněhu lesknoucím se na slunci.

Střetávají se zde a vzájemně se pozitivně ovlivňují současná kultura a historie. Můžete se zde vypravit do doby Hallstattské, na každém kroku se potkat s bývalou habsburskou monarchií a ucítit kouzlo dávných tradic a zvyků, které se zde dodnes udržují. Nenabízí se vám však pouze minulost, ale čeká vás pestrý program moderního umění a současné kultury.

Lyže
Autor: profimedia.cz

Klade se zde velký důraz na tradiční zvyky a obyčeje. Během oslav beze zbytku zapomenete na starosti a chmury všedního dne a necháte se unést kouzelnou mocí starých bájí a pověstí.

Oblast je jak stvořená pro rodinnou dovolenou. Optimální infrastruktura s pohostinnou gastronomií láká rodiny s dětmi, aby si zde odpočinuly a příjemně strávily společné chvíle a dobily baterky. V panenské přírodě se sáňkuje, lyžuje, bruslí, jezdí s koňským spřežením nebo se podnikají procházky na snežnicích a společně se raduje celá rodina.

Kdo by chtěl zažít odpočinkové dny plné wellness a relaxace, určitě si z bohaté nabídky vybere.

Dachstein West

Leží přímo v srdci lyžařského regionu Dachstein West s nejlepší dostupností ze Salcburku a Horního Rakouska. Nachází se v nadmořské výšce 1400 m n.vm. a je zde k dispozici 152 sjezdovek, 52 vleků a lanovek. Prázdninový ostrov v horách nemá jen nádherné panorama, ale samozřejmě sjezdovky pro celé rodiny od začátečníků po pokročilé.

Pomocí nejmodernějších vleků se v krátké době dostanete do horského světa a budete vytáčet své obloučky po skvěle upraveném sněhu. Převážně pro rodiny s dětmi se stal Dachstein West místem nejlepšího odpočinku, jelikož zde najdete programy šité na míru právě rodinám. Pohádkové trasy, přehledné lyžařské oblasti se zábavnými dětskými lyžařskými kempy a „vrabčími hnízdy," koberec nebo země „Brumsilandů.

Lyže
Autor: Zbyněk Schnapka

To vše zařídí rozzářené obličeje dětí a klidné rodiče užívající volno při carvingu nebo při posezení v restauraci u sjezdovky. Dachstein je také jen 30 minut jízdy od světově proslulé lyžařské oblasti Amade, která se může pochlubit více než 860 km sjezdovek a více než 250 lyžařských vleků.

Gosau

Nádherné idylické místo Gosau na vás udělá dojem svými impozantními výhledy na proslulý Dachsteinský ledovec, jezero Gosausee či na nejhezčí vrcholy od Feurkogelu až po Hochkönig. Nabízí také různorodé možnostmi zimních sportů. Leží v nadmořské výšce 700 m n.m. a je zárukou sněhu. Naláká vás také perfektními prosluněnými terasami a místními specialitami regionální kuchyně.

Zwiesalalm

Můžete ho využít jako ideální vstup do lyžařské oblasti Dachstein West. Naleznete zde nejlepší šance pro parkování. Na vás či vaši rodinu čekají také skvěle udržované běžecké tratě, plavecká hala, jízdy na saních tažených koňmi, sáňkařské dráhy nebo metaná.

Kompletní nabídku hotelů v Rakouských Alpách najdete ZDE.

 

Tipy na hotely:

Hotel Gasthof Musikantenwirt - Annaberg

Hotel Vitalhotel Gosau - Gosau

Hotel Haus Am See - Obertraun

Hotel Gasthof Kirchenwirt - Gosau

Fotogalerie
7 fotografií