Když jste přijela do Prahy z jižních Čech, odkud pocházíte, kde jste se zabydlela?

Nejdřív jsem bydlela v Praze 8, kousíček od Bulovky. Musím říct, že jsem vždycky měla štěstí na krásné byty. Byt měl vysoké stropy, arkýře v obýváku. Když jsem se do toho domu nastěhovala, tak byla dokonce zrcadla podél schodiště, leptaná skla ve dveřích, v takzvaných lítačkách. Bohužel se tam ale nastěhovala jedna nepřizpůsobivá rodina, a co dokáže jedna rodina, to jsem opravdu až žasla… Z toho krásného domu se nakonec stal dům hrůzy, jak ho nazývala i radnice Prahy 8. Několikrát jsem tam pozvala i televizi, aby to peklo natočila, a nakonec jsem ten byt vyměnila.

To už šlo o bydlení v Praze 7?

Ten byt jsem vyměnila za Prahu 7,  a udělala jsem moc dobře. Teď bydlím v Holešovicích, v části, které se říká Malý Berlín. Činžovní domy byly postaveny kolem roku 1920 až 1930, postavili je Židé a i celý dům, ve kterém bydlím, je poznamenán krásnou architekturou té doby. Dům je neskutečně prakticky udělaný, máme tam krásný, klidný vnitroblok. Každé okno v bytě má výklopnou část, což je úžasná vychytávka na větrání, v bytě je i spoustu úložných prostor, jsou tam krásné parkety, které mám vlastně původní, jen jsem je nechala opravit. Zkrátka všechno, co jsem dala opravit nebo vyměnit, zůstalo v tom stylu, aby tam historie a to kouzlo domova zůstalo. Protože domov je moje hájemství. Velmi často totiž bydlím na hotelích, takže když se vracím, tak chci tam, kde je vidět můj rukopis, kde jsem šťastná, kde je mi příjemně.

Čím vám „sedmička“ přirostla k srdci?

Prahu 7 mám ráda, protože všechno tu mám na dosah, všechno je blízko. Je tu spousta kavárniček, hospůdek, obchodů…Kousek to mám i do Hudebního divadla Karlín nebo do Divadla Hybernia, ve kterých hraji. Kousek to mám i do Pyramidy, kde jsem také zpívala. Musím říct, že za těch třináct let, co v Praze 7 žiju, se tato městská část změnila k lepšímu. Je tu mnohem víc zeleně, vyrostly tu nové byty, vznikají tady různé malé parčíky, což se mi moc líbí. Pochopitelně jak my pořád hrajeme, tak se opravdu málokdy dostanu někam za Prahu do přírody. Tak jsem ráda, že se mám kde projít i tady ve městě, že si můžu zajít někam do zeleně. Já mám to štěstí, že žiju v Praze 7, kde jsou nejen tyto malé parčíky, ale i nádherná Královská obora, Stromovka, kam ráda chodím. Ve Stromovce jsou v létě i hospůdky, takže to do sebe pěkně zapadne…procházka na vzduchu a posezení v příjemné hospůdce. 

Kam byste doporučila zajít si u vás třeba na dobrou kávu a dortík?

Naproti Veletržního paláce je nejvyhlášenější cukrárna, kde dělají opravdu ty nešizené, babičkovské věci. Sjíždí se sem třeba i moji kamarádi z jiných částí Prahy nebo až ze Zbraslavi, když mají nějakou rodinnou oslavu, tak si sem jezdí pro zákusky nebo na Vánoce pro vánočky a na Velikonoce pro mazance.  Této cukrárně dávám sto bodů! Jinak mám v Praze 7 několik vychytaných obchůdků.  Protože mám ráda sýry, a obzvlášť kozí sýry, tak pro ty si chodím do malinkatého krámku na Letné. Tam vždycky dobře nakoupím a prodavači tam o sýrech vědí snad úplně všechno. Vždy dokáží poradit, jaký sýr je k čemu vhodný.

K vyhlášeným patří i Holešovická tržnice. Chodíte nakupovat i tam?

Holešovickou tržnici miluju, je jednou z největších v Praze.  Chodím tam každý týden, ne-li dvakrát týdně. Hlavně pro čerstvou zeleninu a ovoce, pro houby nebo pro ryby. Tam nakupuji opravdu nejraději.

V jakých muzikálech momentálně hrajete?

V Hudebním divadle Karlín hraji v muzikálu Carmen. Už jednadvacet let, s různými přestávkami, pak dělám muzikál Drákula, který se hraje také na karlínské scéně.  V Divadle Hybernia pak účinkuji ve velkolepém historickém muzikálu Sibyla – královna ze Sáby a také na muzikálu Mefisto. No a teď právě začínáme připravovat novinku, tanečně-pěveckou show Shrek. Děj muzikálu se drží předlohy prvního dílu filmu. Kromě Fiony a Shreka se v něm objeví i upovídaný Osel, záludný lord Farquaad a další oblíbené postavy. V tomto muzikálu, který jistě potěší celou rodinu, si zahraji zamilovanou dračici a moc se na to těším. Premiéra bude v dubnu příštího roku. Na podzim se objevím v roli macechy v muzikálu na ledě Popelka.

A co vaše další projekty? Které vám dělají největší radost a co připravujete?

Samozřejmě dělám svou talk show, kterou miluju a která mi teď dělá tu největší radost.  Jezdím po městech a městečkách, povídám si s diváky, do toho jim zazpívám…to mě těší, protože mám ráda, když se mnou publikum komunikuje, když se s ním můžu podělit nejen o své písně, ale i o pohled na svět, na život…Snažím se, aby ty večery byly pohodové a aby panovala dobrá nálada. Pár koncertů ročně dělám i se svojí kapelou – bandem, což jsou skvělí hudebníci pod vedením Martina Kumžáka. A co připravuji? Letos v srpnu oslavím kulatiny, tak připravujeme narozeninový koncert, který se bude konat 27. září 2017 v Divadle Hybernia. Na to se moc těším. Jinak práce je zkrátka hodně a já jsem za to moc ráda.  

Fotogalerie
6 fotografií