Aquaparky

Za návštěvu stojí určitě Aquapark Olešná, která má bohatou nabídku možností od obřích tobogánů, divokou řeku až po vodní lůžko se vzduchovou masáží. Aquapark Frenštát pod Radhoštěm nabízí dokonce podvodní masáže a samozřejmě tobogán i proudový kanál.

Pro relaxační plavání je ideální Aquapark Kravaře. Aqua Centrum Bohumín zaujme 25 metrů dlouhým plaveckým bazénem, relaxační bazén o teplotě 30 stupňů celsia nebo obrovský tobogán o délce 40 metrů.

Koupaliště

Zrekonstruovaný areál s vodní plochou o rozloze malé přehrady se spoustou dalších jiných aktivit, jako třeba minigolf, nabízí jedno z největších přírodních koupališť ve střední Evropě, to je Ostrava Poruba. Další velký vodní areál se nachází v Ostravě-Jih. Nachází se zde klasický 50 metrů dlouhý bazén s šesti drahami, dále pak větší relaxační bazén se spoustou atrakcí.

Z jiných koupališť zaujme Kopřivnice, která se nachází v malebném prostředí pod masívem Červeného kamene. A na závěr stojí za zmínku ještě Stříbrné jezero. Tento zatopený sádrovcový důl se nalézá na severozápadě od Opavy.

Další tipy na výlety v Moravskoslezském kraji