Hrůzný čin se odehrál předloni v květnu na Brněnsku. Matka dítěte Petra B. prodělala jen pár dnů po porodu mozkovou mrtvici a ve stavu klinické smrti ležela v nemocnici. O dítě se tak staral její partner Daniel O, se kterým žila už šest let.

Malá se třásla

Podle svých slov si vzal volno v práci a o dceru se pečlivě staral. Zajišťoval jí nejen stravu, ale také ji přebaloval a koupal. Na pomoc mu přijela jeho nezletilá sestra Aneta a do bytu přijel i starší syn Petry B. Dan, kterého měla mnohem dříve s jiným partnerem.

„Potřeboval jsem umýt schody, a tak jsem Dana požádal, aby na malou dohlídl. Když jsem se vrátil, byla vybalená ze zavinovačky, její věci byly poházené všude okolo a třásla se. Vůbec se mi nelíbila. Jel jsem s ní proto hned na pohotovost,“ uvedl v úterý před soudem Daniel O.

Na pohotovosti ho prý odmítli

Tam ho podle jeho slov zdravotníci odbyli a poslali domů. „Stav dcery se ale nelepšil, jel jsem na pohotovost proto za pár hodin opět, a to nám dali kapky. Opět jsme se vrátili domů a ráno už jsem vezl dceru přímo do nemocnice, kde ji řádně vyšetřili,“ pokračoval obžalovaný otec.

Když se pak dotazoval na zdravotní stav dcery, tak na něj lékařka hned slovně zaútočila. „Co jste s ní provedli, co jste jí to udělali?,“ a odmítla se dále bavit. O stavu miminka se tak dozvěděl až od primáře a podle svých slov byl otřesen tím, co se dozvěděl.

Matka: Dcerce ublížil syn

„Přísáhám, že jsem nikdy svou dceru nijak neuhodil, ani jsem s ní netřásl. Nepiju alkohol, nekouřím, ani neužívám drogy. Nikdy jsem nebyl ve vězení,“ zdůraznil před soudem.

Podezření má na staršího syna své partnerky Dana. Stejný názor má i matka nemluvněte. „Pokud není po jeho vůli, je značně agresivní a zlý. Normálně s námi nežije, ale vyrůstá s dědečkem. Mám podezření, že užívá drogy,“ uvedla před policisty matka miminka a zároveň i Dana Petra B.

Podle ní by mohlo jít o pomstu, protože mladíkovi zakázali sex s jeho nevlastní tetou Anetou.


V podobném duchu vypovídala původně před policií právě i Aneta, která ovšem svou řeč opakovaně změnila. Podle Petry B. to bylo poté, co ji Dan několikrát zbil. Dan odmítl vypovídat před policií i před soudem. Obžalovanému otci hrozí až deset let za mřížemi.

Dívenka nyní vyrůstá se svou matkou. Otec Daniel má kvůli soudnímu líčení s dcerou zakázaný styk. Podle experta z oboru zdravotnictví není zatím jasné, zda bude mít dívka trvalé následky. „Může trpět epilepsií, mít poškozený zrak i sluch. Více budeme vědět, ale až za několik let," uvedl znalec. Soud pokračuje výslechy svědků.

VIDEO: Unesená dívka Jaycee Dugardová. Osmnáct let týrání a věznění.

Video
Video se připravuje ...

Unesená dívka Jaycee Dugardová. Osmnáct let týrání a věznění Videohub

Fotogalerie
3 fotografie