O případu, který se začal odehrát před dvěma lety, informoval server novinky.cz. Podle jeho informací bylo týrání a mlácení ženy téměř každodenní rutinou. Ta přesto se svým agresivním protějškem nadále zůstávala.

Střelil ji do oka

Jednoho dne mužova zvrhlost zašla dokonce tak daleko, že si vzal vzduchovou pistoli a z bezprostřední blízkosti a bez jakéhokoliv varování ženu střelil do levého oka. To se výstřelem roztrhlo. Žena musela okamžitě na operační sál. Prodělala několik operací, ale na oko definitivně oslepla.

Kupodivu, ani toto ženu neodradilo od dalšího soužití. „Nadále s obžalovaným v bytě setrvávala, neboť jej milovala, omlouvala ho a doufala, že své jednání změní,“ stojí v rozsudku. Z bytu odešla až loni v lednu po dalším surovém bití a nadávkách, že ji musí živit.

Do vězení nechtěl

Krajský soud v Brně mohl násilníka poslat až na deset let za mříže, vzal však v potaz to, že se muž stará o nemocnou matku a postiženou sestru, i to že se k činu doznal. Uložil mu trest tři roky vězení. I to se ale agresorovi zdálo příliš.

„Můj klient absolvoval kurz zvládání agrese a abstinuje, jsme přesvědčeni, že by podmíněný trest byl dostatečně výchovný,“ žádal soudce jeho advokát.

To soudce Petr Hlavina rezolutně odmítl s tím, že trest je skutečně nepřiměřený – měl být vyšší. Vzhledem k tomu, že se ale proti verdiktu neodvolal státní zástupce, není možné ho už zvýšit.

VIDEO: Týrana Sandra (25) schovala plod do sklenice na záchodě.