Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Veganská máma (38) krmila dítě (18. měs) jen ovocem a zeleninou: Zemřelo a ji odsoudili za vraždu!

Matka (38) byla odsouzena za vraždu a týrání svého dítěte.
Matka (38) byla odsouzena za vraždu a týrání svého dítěte.  (Autor: Lee County Sheriff's office)
Autor: štt - 
2. července 2022
21:18

Matka čtyř dětí byla v roce 2019 porotou shledána vinnou z vraždy svého dítěte a odsouzena na doživotí. Lékaři již nedokázali zachránit její podvyživené batole. Nyní stanula před soudem znovu!

Floridský státní soud shledal Sheilu O'Learyovou vinnou z vraždy prvního stupně a zneužívání dítěte. Obětí byl její teprve osmnácti měsíční syn Ezra, kterému matka nezařídila řádnou stravu a zdravotní péči, uvedl The Mirror.

Šéfka oddělení pro zvláštní oběti v úřadu státního zástupce Francine Donnorummo řekla: „Matka učinila rozhodnutí, jež vedlo k vraždě jejího syna. Její pýcha stála Ezru život. Je to bezohledné pohrdání lidským životem.“ Žena byla shledána vinnou již v roce 2019 a dostaa doživotí. Po třech letech O'Learyová ale znovu stanula před soudem, jelikož Ezrův otec byl rovněž obviněn z podobných činů a stále čeká na verdikt.

Když Ezra v září 2019 zemřel, vážil pouhých 7,7 kg, přičemž průměrná váha rok a půl starého dítěte činí necelých 11 kg. Rodiče zavolali záchranku až ve chvíli, kdy chlapec přestával dýchat. Manželé měli zanedbávat i své další tři děti, kterým bylo v době Ezrovy smrti tři, pět a jedenáct let.

Přestože matka tvrdila, že své dítě krmila mateřským mlékem, lékaři u chlapečka diagnostikovali těžkou podvýživu. Během výslechu rodiče policii sdělili, že dodržují velmi přísnou veganskou dietu a jí pouze syrové ovoce a zeleninu.

Podle dietologů by děti měly jíst kombinaci zeleniny, ovoce, obilovin, nízkotučných mléčných výrobků a kvalitních zdrojů bílkovin. Pokud je veganská strava správně podávána, je pro děti vhodná, ale většinou je potřeba dodávat i výživové doplňky.

Matka i otec byli nakonec obviněni z vraždy prvního stupně, týrání dítěte s přitěžujícími okolnostmi, zabití s přitěžujícími okolnostmi a ze dvou případů zanedbání péče o dítě. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání