Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Děsivý zážitek na oblíbené pláži v chorvatském Splitu: Moniku kousl had!

Autor: jel - 
30. června 2022
17:52

Strašný zážitek se stal minulý týden Monice na nádherné a turisticky oblíbené oblázkové pláži Žnjan v chorvatském Splitu. Místo opalování a koupání se v moři musela do nemocnice. Zničehonic ji totiž kousl had.

Rumunka Monika, která už delší dobu žije a pracuje ve Splitu, se svěřila chorvatskému deníku Dalmacija Danas se děsivým zážitkem. Minulý týden si vyrazila k moři do východní části města na pláž Žnjan. 

„Opalovala jsem se a pak mi zazvonil mobil. Rozhodla jsem se poodejít do stínu pod nedalekým stromem. Mluvila jsem a najednou jsem ucítila silnou bolest,“ popsala událost. Když se rozhlédla, viděla, jak se do nedalekého křoví plazí had!

Pekelně to bolelo!

„Z rány teklo hodně krve, později se ukázalo, že mě kousl přímo do žíly!“ řekla s tím, že i tak zvládla nasednout do auta a odjet do nemocnice. „Díky adrenalinu mě to ani nebolelo.“ Měla ale strach, že šlo o jedovatého hada. Naštěstí tomu tak nebylo, což se zjistilo při vyšetření. „Ulevilo se mi. Lékař mi ránu vydezinfikoval, protože hadí zuby mohou být plné bakterií,“ doplnila Rumunka.

Tím to bohužel neskončilo. I když had nebyl jedovatý, noha Monice natekla. „Měla jsem dvakrát větší nohu než obvykle, několik dní jsem se nemohla vůbec postavit,“ vysvětlila. „Celou dobu to navíc pekelně bolelo!“ 

Ke práci a svým běžným povinnostem se mohla Monika vrátit až po deseti dnech. I na turisticky oblíbené pláži, jako je Žnjan je tedy třeba se mít na pozoru!

Video  Na co si dát pozor během dovolené v Chorvatsku  - Videohub
Video se připravuje ...

V galerii si můžete prohlédnout fotografie některých turisticky oblíbených míst v Chorvatsku.

krapotkin ( 1. července 2022 18:23 )

Asi mu Chorvatky přestaly chutnat, tak zkusil ochutnat Rumunku - a taky radši utekl.

Lucio1 ( 30. června 2022 21:38 )

Ještě že si strachy neusekla nohu..

Jelimanek ( 30. června 2022 19:35 )

Nejjistější je zůstat sedět doma na prÐeli s lahváčem u telky, jedinej had kerýho se obávám je tchýně🐍😃

Zobrazit celou diskusi