Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Turistu šokoval účet v oblíbeném chorvatském letovisku: Za malou svačinu zaplatil skoro 1700 Kč

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
29. června 2022
10:18

Nepříjemný šok čekal na turisty při placení účtu v kavárně Wagner v Opatije, oblíbeném turistickém letovisku na východním pobřeží Istrie. Za menší svačinu, kávu a pití zaplatil v přepočtu bezmála 1700 korun.

Rozhořčený zákazník zveřejnil fotografii účtenky s děsivou částkou na sociálních sítích a také ji zaslal redakci chorvatského webu Riportal. Kavárna si naúčtovala za dvě kávy, dva nápoje a vodu 187 kun, což je v přepočtu 608 korun. Ještě vyšší částku, téměř 800 korun, pak muž zaplatil za dva sendviče.

„Kdyby to bylo alespoň kvalitní. Pochopili bychom to, kdybychom žádali a dostali nějakou specialitu, ale dva obyčejné sendviče s kuřecími prsy za 240 kun?“ sdělil naštvaný turista webu. Dodal, že v místě nikde nebylo menu s cenou. Kdyby turista o ceně věděl předem, z kavárny by prý okamžitě odešel. Lidé u stolu vedle na tom byli prý podobně.

Na sociálních sítích ovšem uživatelé namítají, že místo je součástí pětihvězdičkového hotelu, takže je cena odpovídající. „Kavárna je trochu stranou od hotelu a nijak se neliší od jiných v Opjatije. Na stolech nebyla žádná loga ani nabídky, z nichž by se to dalo poznat,“ doplnil zklamaný turista. Za svačinu tak nakonec zaplatil v přepočtu asi 1656 korun. 

 

Video  Na co si dát pozor během dovolené v Chorvatsku  - Videohub
Video se připravuje ...

V galerii si můžete prohlídnout oblíbená chorvatská turistická místa. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krapotkin ( 8. července 2022 14:39 )

Nemusí to být letovisko. Stačí si dát obyčejnou břečku (zmzlinu) v Litvínově. Dáte za ni 76 Kč (je stejná, za jakou se za totáče platilo 50 halířů).

donypan ( 1. července 2022 11:01 )

Ty doby kdy se jezdilo na příslib na jadran s trabanty,s vobouchanými škodovkami je pryč.To měli ještě jugoši s nami soucit.Teď když tam češi jezdí s auty za mega najímají si lodě,tak ať se nediví,že nás berou u huby.Já tam jezdím výhradně do pensionu s jídlem jinak nic nekupuji jen se válím a užívám si moře.

XLADI ( 30. června 2022 12:33 )

Když nevím co za kolik kupuju tak tam nejdu to je jasný. Je jednoduchý se nažrat a pak se divit kolik to stálo.
Když někdo schovává ceny tak tam nekupovat pokud nechci platit několikanásobek

Julie1 ( 29. června 2022 14:42 )

Na dovolenou v žádném případě, jen kdybych musela a šlo o život. Banditi...

Tara-Tara ( 29. června 2022 11:41 )

našinci jsou nepou­čitel­ní..­.pořád tam budou jezdit a pořád nadávat...to jim ještě nedošlo, jaci NĚKTEŘÍ domorodci jsou ? O nás se mezi domácími říká, že jsme pitomci, které lze snadno "stáhnout z kůže"...už bych tam nikdy nejela a to umím dokonale jazyk, jen to věčné dohadování tam skoro o všem mě už nebavilo

Zobrazit celou diskusi