Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Konec nadějí pro rodiče ztracené Maddie? Proti Christianovi B. prý není dostatek důkazů

Autor: jel - 
22. března 2022
11:00

Madeleine McCannová zmizela v květnu roku 2007 z portugalského letoviska Praia da Luz, kde byla s rodiči na dovolené. Holčičce byly tehdy pouhé tři roky. Dodnes se ji nepodařilo najít, rodiče ale snahu stále nevzdávají. Podezřelý z jejího únosu je čtyřiačtyřicetiletý Němec Christian B. Ten se měl v době zmizení holčičky pohybovat v tomtéž letovisku. Proti muži však prý není dostatek důkazů a zřejmě nebude obviněn.

Podle informací deníku Daily Star by měla vyšetřovací akce s názvem Operation Grange skončit koncem tohoto roku, tedy po jedenácti letech pátrání. Proti hlavnímu podezřelému, který je známý jako Christian B., ale zřejmě v současné době není nashromážděn dostatek důkazů, aby mohlo být zahájeno trestní řízení.

Rodina tak možná nikdy nezjistí, co se s jejich dcerou stalo. „V současné době nemáme v plánu pokračovat ve vyšetřování. Očekáváme, že práce týmu bude ukončena na podzim,“ sdělil pro The Sun zdroj. Doplnil, že pokud vyjdou najevo nové informace, může být případ znovu otevřen. 

Minulý rok němečtí policisté prohlásili, že mají konkrétní důkazy o tom, že je Maddie mrtvá a že za jejím zmizením stojí Christian B. Tento muž v současné době sedí ve vězení, kde si odpykává trest za jiný zločin. V minulosti se již dopustil mnoha trestných činů a některé souvisely se sexuálním násilím. Jakékoli zapojení do zmizení britské holčičky však Němec odmítl a s policií nespolupracuje. 

Madeleine by dnes bylo téměř devatenáct let. Bývalý detektiv Mick Neville minulý týden prohlásil, že existuje možnost, že je holčička stále na živu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání