Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž stíhaný kvůli únosu Maddie byl v jejím pokoji! V hotelu dělal údržbáře!

Autor: rix - 
31. ledna 2022
17:54

V roce 2007 došlo v portugalském letovisku Praia da Luz k jednomu z nejslavnějších zmizení dítěte. Přímo z postýlky tam neznámý muž podle všeho unesl tehdy tříletou Maddie McCanovou. Dívenku se dodnes nepodařilo najít. Policisté podezřívají čtyřiačtyřicetiletého Christiana B. Muž měl místní apartmány moc dobře znát, podle nových informací tam dělal opraváře. Mimo jiné i v pokojíku, kde spala Maddie. 

O bývalém drogovém dealerovi a usvědčeném násilníkovi bylo známo, že trávil čas v letovisku Algarve a žil nedaleko v obytném voze. Podle nových informací ale usvědčený pedofil moc dobře znal nejen okolí, ale i obydlí, kde se ubytovávaly nicnetušící rodinky s dětmi. Tým vyšetřovatelů s faktem obeznámil jeden ze svědků.

Podle něj měl Christian „opakovaně provádět opravy“ v bytech, kde mimo jiné bydleli i Kate a Gerry McCanovi se svými dětmi.  „Christian B. byl velmi dobře obeznámen s oblastí Ocean klub v Praia da Luz,“ uvedli kriminalisté. A potvrdili i děsivou skutečnost. „Opakovaně prováděl i opravy na místě, odkud v roce 2007 zmizela tříleté dívenka,“ vysvětlili. 

Jak uvedl deník The Sun, samotný resort se zatím k novým informacím odmítal vyjádřit. Tým vyšetřovatelů dále dodal, že má nové zásadní informace, které chtějí zveřejnit v podobě televizního dokumentu. Má jít o přelomové důkazy, které mají pomoct usvědčit Christiana B. z únosu. Ten si mezitím odpykává v berlínském vězení trest za znásilnění v jiném případu. Svou vinu na únosu Maddie popírá. 

S hrůznými fakty ale přišla jeho bývalá přítelkyně, která o něm prohlásila, že Christian byl doslova posedlý mladými dívkami. To byl i důvod jejich rozchodu. „Říkal, že se mu líbí malá těla a postavy dívek, které ještě nedosáhly puberty,“ uvedla Nicole Fehlingerová. 

Zdrcená rodina 

Jak již dříve deník Blesk informoval, rodiče unesené dívky jsou na tom pořád hůř. Maminka Kate McCanová, která mimo jiné pracuje v nemocnici a pomáhá v boji proti covidu, je stále nešťastnější. „Není to teď vůbec dobré ještě s tím koronavirem. Bohužel je to pro mnohé samé utrpení,“ posteskla si. Situace je o to horší, že oba rodiče strávili bez Maddie již patnácté Vánoce. 

„Všichni jsme tak nějak doufali a očekávali, že teď už ta situace bude úplně jiná,“ shodli se oba rodiče na facebooku. „Práce a pokrok pokračují, žádné významné zprávy ale nepřicházejí,“ uvedli. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání