Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Podivný nález irské policie: Při prohlídce u pedofila objevili plakát pohřešované Maddie

Autor: jel - 
25. prosince 2021
16:36

Šok čekal tento týden na policii z irského hrabství Donegal. Ti totiž provedli razii v domě podezřelého pedofila. Uvnitř našli veliký plakát Madeleine McCannové. Dívenky, která zmizela v roce 2007 v Portugalsku a od té doby je pohřešovaná. Podle vyšetřovatelů, však donegalský podezřelí nemá s únosem holčičky nic společného. Podle policie zřejmě za únosem stojí Němec Christian B., zatím proti němu však nemají dostatek důkazů. Zkouší proto novou taktiku.

Irská policie zvaná Garda vyšetřovala minulý týden případ tamního pedofila. Podezřelému udělali domovní prohlídku. „Byla to rozsáhlá akce, měli jsme obavy, že podezřelý zničil všechny potenciální důkazy už před tím, než jsme ho zatkli,“ vysvětlil pro The Sun zdroj od policie. „Ale obrázek Maddie McCannové skutečně nikdo nečekal,“ dodal zdroj s tím, že vzhledem k okolnostem obou případů to bylo skutečně neobvyklé.

Garda ihned kontaktovala Interpol, který začal případ prověřovat. Poté, co vyšetřovatelé vše důkladně prověřili, vyšlo najevo, že podezřelý z Donegalu nemá se zmizením Maddie nic společného. V době, kdy holčička zmizela, v Portugalsku být nemohl. Jiná osoba, která v domě žije prý podala smysluplné vysvětlení, proč byla na zdi fotografie pohřešované dívky.

Madeleine McCannová zmizela 3. května 2007 z portugalského letoviska Praia da Luz, kde byla na dovolené s rodiči. Holčičce byly tehdy pouhé tři roky. Od té doby o ní nikdo neslyšel. Minulý rok přišla německá policie s tím, že za únosem dívenky stojí pravděpodobně již několikrát trestaný recidivista Chritian B. (45) Ten si nyní ve vězení odpykává trest za jiný zločin. 

Přestože jsou si vyšetřovatelé téměř jistí, že Maddie únesl právě Christian B. a holčička už je mrtvá, její tělo se stále nenašlo a podezřelý s policií nespolupracuje. The Mirror informoval, že kriminalisté nyní zvolili novou metodu a do věznice prý pošlou policistu v utajení, který by se měl s Christianem B. spřátelit a získat od něj přiznání. K tomuto kroku se údajně policie rozhodla poté, co získala svědectví bývalého kamaráda Christiana B. Ten totiž tvrdí, že se mu muž přiznal, že má v únosu prsty. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání