Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zvrat v případu zmizelé Maddie McCannové: Němci řekli, kdy obžalují Christiana B. z její vraždy

Autor: štt - 
10. října 2021
17:39

Přestože se vyšetřovatelům stále nepodařilo najít tělo ztracené Madeleine McCannové, domnívají se, že důkazy, které mají k dispozici, jasně usvědčují uvězněného Christiana B. z její vraždy. Obžalobu proti němu prý hodlají vznést na začátku příštího roku. Proč ty okolky?

Němečtí kriminalisté vyšetřující případ zmizení Madeleine McCannové si jsou jistí vinou podezřelého Christiana B. (44). Podle deníku Mirror jsou odhodláni vznést obvinění u soudu na začátku příštího roku. Jsou prý „stoprocentně přesvědčeni, že ji zabil“. Muž si odpykává tresty za předchozí znásilnění a drogové delikty. Vyšetřovací tým má proto čas, aby mohl shromáždit veškeré potřebné důkazy.

Německý vyšetřovatel Hans Christian Wolters ve svém prohlášení uvedl: „Už teď máme dostatek důkazů pro vznesení obžaloby, ale chceme prokázat jeho delikty ve všech případech. U některých však máme pochyby a nevyřešené otázky, a proto by bylo nesmyslné teď jít k soudu“

O nashromážděných důkazech zatím Wolters odmítl hovořit. „Jediné, co mohu udělat, je všechny požádat o trpělivost,“ prohlásil. Dívčino tělo nebylo doposud nalezeno.. Vyšetřovatelé sami přiznávají, že nemají přímý důkaz o smrti malé Madeleine, přesto se domnívají, že již není naživu. „Nemohu vám říci, z jakého důvodu předpokládáme, že je mrtvá. V našem podání k soudu však s jinou možností nelze počítat,“ uvedl Woltersl.

Maddie McCannová zmizela v roce 2007, pouze několik dní před svými čtvrtými narozeninami. Ztratila se během rodinného prázdninového pobytu v letovisku Ocean Club v portugalském Praia da Luz. Jak uvedl Mirror, mezi důkazy má  být zahrnut i rozhovor Christiana se svým přítelem po telefonu, ve kterém sdělil, že byl v Ocean Clubu, když děvčátko zmizelo. Žalobci si nicméně uvědomují, že se jedná jen o nepřímý důkaz

Na otázku, zda je Wolters s tempem vyšetřování spokojený, odpověděl: „Mohlo to dopadnout lépe. Samozřejmě jsme doufali v lepší tipy vedoucí k přímým důkazům, ale případ postupuje“. Tým vyslechl desítky osob. Žádná z výpovědí z Christiana prý nesmyla podezření.

Když Madeleine zmizela, Christian B. žil v obytném voze poblíž Praia da Luz. Britská a německá policie o něm poprvé informovala jako o podezřelém loni v červnu. S teorií však pracovali již od roku 2017, kdy vyslýchali Christianovy blízké přátele. Wolters dodal, že připravují i další obvinění z údajných trestných činů, kterých se muž prý v Portugalsku dopustil. Patří mezi ně znásilnění Irky v Algarve v roce 2004 a dva incidenty, kdy se údajně obnažoval před mládeží.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání