Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policie odvolala pátrání po chlapci z Dobříše: Občan ho našel na nádraží v Praze

Policie našla pohřešovaného chlapce.
Policie našla pohřešovaného chlapce.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, VaB - 
31. ledna 2022
09:06

Policie odvolala pátrání po devítiletém Péťovi, který byl od neděle pohřešován. Chlapce s kamarádem našel občan na nádraží v Praze, jsou v pořádku. V Praze i Dobříši chlapci žebrali o peníze. 

Policisté v režimu Dítě v ohrožení pátrali po devítiletém chlapci z Dobříše. V neděli dopoledne s kamarádem odešel z domova a odjel do Prahy. Kriminalistům se pak podařilo zjistit, že žebrali na nádraží na Smíchově v Praze. 

V pondělí ráno však přišla dobrá zpráva. Chlapce se podařilo vypátrat. „Odvoláváme pátrání po 9letém chlapci z Dobříše, kterého našel občan díky výzvě v médiích. I s jeho kamarádem je poté odvedl na služebnu PČR. Chlapci se pohybovali na nádraží na pražském Smíchově, oba jsou V POŘÁDKU. Děkujeme všem za sdílení a pomoc,“ informovala policie na Twitteru. 

Pátrání policie vyhlásila v systému Dítě v ohrožení, což je národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Do pátrání se zapojilo několik hlídek včetně psovoda a kriminalistům. 

Těm se podařilo v neděli zjistit, že jim jedna paní v Dobříši u obchodu dala padesát korun, chlapci žebrali o peníze na autobus. Řidič pak potvrdil, že chlapce vezl. 

papik ( 8. listopadu 2022 09:44 )

Jediný kdopotřebuje seřezat, aby z vás vymlátil tyhle blbý nápady, jste Vy. To jste vážně doma nezažil nic jinýho, než výchovu terorem? Jestli ano, je mi Vás skutečně líto.

nika70 ( 22. srpna 2022 11:58 )

Nechcete ty všechny pohřešované lidi a hlavně děti, co už se našli, úplně vymazat? Proč by tady měly být fotky dětí, kteří jsou už dávno doma? Vám by se líbilo, aby se pořád někde zobrazovala fotka vašeho dítěte z doby, kdy byl nějaký průser???

papik ( 11. června 2022 15:17 )

Absolutně nevíte, proč vůbec utekl, ale hlavně že víte, co s ním udělat. Znáte vůbec něco jiného?

hadaja ( 31. ledna 2022 12:06 )

Béda, kdyby mu vystresovaná matka dala po čuni, to by socialka hned jednala, tak to je, taky podle toho ta vychova vypadá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání