Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Christian B. podezřelý ze zmizení Maddie si stěžuje na basu: Mám málo smetany do kávy! A taky mě tu chtějí zabít...

Autor: pma - 
26. března 2022
14:18

Jedním z podezřelých, který může mít prsty ve zmizení malé Britky Maddeleine McCannové, je podle policie Němec Christian B. Ten se měl ve stejné době, kdy byla holčička naposledy viděna, pohybovat ve stejném portugalském letovisku Praia da Luz. Podezřelý si v současné době ve věznici odpykává trest za jiný zločin. Německému Ministerstvu obrany si v dopise stěžoval, že ho spoluvězni chtějí zabít nebo že má málo smetany do kávy.

Psal se květen 2007 a Maddelaine McCannová, která měla zanedlouho oslavit čtvrté narozeniny, zmizela z portugalského letoviska Praia da Luz, kde byla na dovolené s jejími rodiči. Následné pátrání po pohřešované dívence bylo ale bezúspěšné. V červnu 2008 portugalská policie případ pro nedostatek důkazů odložila, poté byl znovu otevřen. I sami rodiče po své milované dcerce pátrali na vlastní pěst a najali si soukromé vyšetřovatele. Všechna snaha ovšem byla neúspěšná.

V roce 2020 na veřejnost prosákla informace, že by prsty ve zmizení malé Maddie měl mít německý pedofil Christian Brueckner. Ten v minulosti v Portugalsku, kde byla dívenka s rodiči na dovolené, žil a dokonce se pohyboval i letovisku Praia da Luz, kde rodina pobývala na osudné dovolené. Jak ale Blesk.cz v minulosti uvedl, německá policie zřejmě ukončí vyšetřování. Proti podezřelému nebyl shromážděn dostatek důkazů, aby mohl být ze zmizení malé Maddie obviněn.

Vězni Christianovi B. hrozí vraždou

Christian B. je v současné době za mřížemi za jiný čin, který v minulosti spáchal. Není ale vůbec spokojen s tím, jak se k němu jeho spoluvězni a personál věznice chovají. Podle německého deníku Bild, si Christian B. stěžoval, že je mu vyhrožováno i smrtí. „Nutí mě se ve věznici izolovat, protože je vysoká pravděpodobnost, že by mne někdo mohl někdo z vězňů fyzicky napadnout. Při procházce na dvoře mi vyhrožovali i vraždou,“ popisuje v dopise, který Christian B. zaslal německému Ministerstvu obrany.

Ke skutečnému útoku na pedofila ve věznici nedošlo. Celu prý Christian B. opouští jen na hodinu denně. „Je to vážně mučení,“ doplnil k zacházení za mřížemi podezřelý. Na celkem čtrnácti stranách si muž stěžuje na vězeňské podmínky. Vadí mu například i to, že dostává méně smetany do kávy, než by si představoval. Problém má i s tím, že nemůže používat černé propisky, které mu přinesl jeho právník. Místo toho si musel Christian B. koupit nějaké ve vězeňském obchodě.

Rodina stále doufá v zázrak

Stížnost byla podle Bildu neúspěšná. Údajně jediné, čeho Christian B. dosáhl, je přesun na samotku, aby se nemusel vídat s ostatními vězni. Maddelaine McCannové by dnes bylo 19 let a dosud se ji nepodařilo najít. Rodina svou snahu stále nevzdává a věří, že se zmizení jejich dcerky jednou úspěšně vyřeší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání