„Oleg byl naposledy viděn v sobotu 26. 2. ve čtyři ráno v Karlíně. Od té doby se pohřešuje a je důvod se domnívat, že se mohl dostat do velmi vážných problémů,“ napsal na Facebook jeho známý. „Signál jeho mobilního telefonu byl naposledy zaznamenán v blízkosti autobusového nádraží Florenc (je možné, že opustil město). Do dneška se o něm nic neví,“ uvedla další.

Na zmizení studenta upozornil také český stand-up komik arménského původu Tigran Hovakimyan. „Jeho poslední známá lokace je na ulici Křižíkova uprostřed Karlínského náměstí. Naposledy telefonoval svému otci do Kazachstánu. Vše, co mu stihl říct, bylo ,Tati! Pomoz mi!' Poté se hovor přerušil,“ uvedl na svém Instagramu. 

Upozornil, že v lokalitě, kde byl Olegův pohyb naposledy zaznamenán, je nejméně 17 kamer, které ho mohly zachytit. „Vyšetřovatel rodině nebere telefon. Rodina nemůže přiletět do ČR, protože všechny lety byly přes Moskvu,“ uvedl.

Co se s Olegem stalo, zatím není jasné. Hovakimyan spekuluje o tom, že jeho zmizení může souviset s agresí zaměřenou na ruskojazyčné obyvatelstvo, které někteří obyvatelé v souvislosti s válkou na Ukrajině musejí v současných dnech čelit. „Vím o několika desítkách případů, ale je jich mnohem víc. Ne každý se o svoji zkušenost podělí,“ uvedl komik. 

Policie: Trestnému činu nic nenasvědčuje

Policisté po muži stále pátrají. „Provedeným šetřením se jim podařilo zmapovat pohyb pohřešovaného a nyní probíhají standardní pátrací úkony,“ uvedl pro Blesk policejní mluvčí Richard Hrdina. Odmítl také tvrzení, že by vyšetřovatel s rodinou zmizelého nekomunikoval. „Vyšetřovatel je od samého začátku v kontaktu s jeho rodinou, a to prostřednictvím kazašského velvyslance,“ dodal.

„Ze zjištěných poznatků a ze záznamů z kamer prozatím nic nenasvědčuje tomu, že by se muž mohl stát obětí jakéhokoliv trestného činu a kriminalisté prošetřují i možnost, že mohl spáchat sebevraždu,“ uvedl Hrdina. Oleg podle policejní databáze měří 172 až 175 centimetrů, je střední postavy, má černé vlasy a tmavé oči. Pokud jste ho viděli, kontaktujte linku 158.