Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčičku (†9) zaživa sežraly vši: Její matka s babičkou čelí obvinění z vraždy

Autor: štt - 
15. června 2022
05:00

Arizonští lékaři nalezli dívku s hlavou plnou vší a bez známek život. Policie prokázala, že matka s babičkou o jejím vážném zdravotním stavu věděly, ale odmítly vyhledat lékařskou pomoc. Obě nyní čelí obvinění z týrání dítěte a vraždy prvního stupně.

Na konci března byli do domu v Tusconu přivoláni záchranáři, kteří nalezli holčičku bez známek života, informoval Daily Star. Po její hlavě poskakovalo obrovské množství hmyzu. Při bližším ohledání si lékaři všimli, že dívčiny vlasy se hemžily krví nasáklými vešmi. Ihned ji začali resuscitovat, ale marně.

Její matka Sandra a babička Elizabeth Kraykovichovi během výslechu policii sdělily, že dívka trpěla anémií. Zhruba v polovině měsíce onemocněla. Sužovala ji horečka, bolesti hlavy a bolesti krku. Dále měla i problém s udržením rovnováhy a s dýcháním.

Pitva nakonec potvrdila, že dívka zemřela na anémii spojenou s infekcí, kterou způsobily vši. K její smrti přispěla také podvýživa. Jeden ze starších sourozenců oběti policii sdělil, že se matka snažila vši léčit pomocí ústní vody.

Textové zprávy získané z telefonů obou žen potvrdily, že věděly o dívčině vážném zdravotním stavu, ale nevyhledaly jí lékařskou pomoc. V polovině března Sandra napsala svému příteli zprávu, v níž naléhala, aby dceru odvezl do nemocnice. Elizabeth pak dceři vyhrožovala, že pokud se o dítě nepostará, zavolá záchranku. Zůstalo ale jen u výhrůžek.

Matka své nedbalosti lituje. Policistům údajně sdělila, že „kdyby vyhledala lékařskou péči, její dcera by byla stále naživu.“ Sandra i Elizabeth byly obě zatčeny a následně obviněny z trestného činu týrání dítěte. Policie dále uvedla, že všechny děti v domácnosti trpěly na zavšivení. Sandra se v současné době nachází ve vazební věznici. Děti byly mezitím svěřeny do péče příbuzných.

Protivnej ( 16. června 2022 11:19 )

p.r.d.e.l

Protivnej ( 16. června 2022 11:19 )

si dělaj ***

Jarda3 ( 15. června 2022 18:22 )

Nemohu tomu uvěřit . . .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání