V pátek večer policisty kontaktovali rodiče Anny K. s tím, že jejich dcera odpoledne odešla na procházku, zpátky už se ale nevrátila a ani jednomu z nich se už neozvala.

Policisté rozjeli pátrací akci. Zapojili se i příbuzní a přátelé, kteří se organizují ve facebookové skupině Pátráme po Aničce a v rámci události Hledá se Anička.

Vyvěšte plakáty!

Právě zde se nyní objevila výzva k vylepování plakátů s její fotkou a informacemi o ní. „Prosíme o tisknutí a vylepování v Brně a Hradci Králové + okolí,“ prosí kamarádky zmizelé ženy. 

I policisté po ženě nadále pátrají. „V případě pátrání po Anně K., nemáme zatím žádnou novou informaci,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

„Když odcházela v pátek odpoledne z domu, měla Anička na sobě a s sebou batoh a košili, hnědé kraťasy a hnědé tričko, hnědé velké sluneční brýle, barefoot boty se zelenou podrážkou, bílý iPhone, fialovou průsvitnou flašku na vodu (700 ml) s fialovým víčkem a růžovou malou peněženku,“ uvedla Bětka, správkyně skupiny facebookové skupiny Pátráme po Aničce.

Lokalizovali mobil

„V pátek odešla z bytu s tím, že se jde projít. Dosud se nevrátila, ani neozvala zpět. Mobilní telefon pohřešované byl naposledy dostupný v lokalitě mezi Komínem a Bystrcí,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Místy těžce prostupný terén propátrávaly po celý víkend desítky policistů. V akci byla i letecká služba, psovodi, jízdní policie a také speciální pořádková jednotka. „Na případu stále pracujeme, zatím bohužel bez úspěchu," řekl v pondělí mluvčí.

Má vztah k Hradci Králové

Obavy o Aničku neskrývají ani její kamarádky provozující saunu v Hradci Králové. „Pracovala u nás asi dva roky, má vztah i ke zdejší komunitě. Prožívala teď nelehké období a máme o ni strach,“ svěřila se Blesk.cz její kamarádka Natálie Kratochvílová.

Ta upozornila, že Anička si před pátečním odchodem vzala s sebou batoh a vodu. „Mějte oči na stopkách. Kdo ji znáte a víte o nějakých jejích oblíbených místech, tak se tam zajděte podívat. Děkujeme a rodině přejeme hodně sil,“ přidala Natálie vzkaz na sociálních sítích.    

Pokud má někdo informace, které by mohly pomoci k nalezení pohřešované ženy, má kontaktovat linku 158.

VIDEO: Policisté na Znojemsku našli před časem díky termovizi ve vrtulníku pohřešovaného seniora.

Fotogalerie
1 fotografie