Nehoda se stala v sobotu 11. června po poledni. „Jeden muž zemřel ještě před příjezdem našich záchranářů. Pomoc jsme tak mohli poskytnout pouze pacientovi, který utrpěl středně těžká poranění,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Zjišťují, co se stalo

Na místě zasahovaly i dvě jednotky profesionálních hasičů a stejný počet dobrovolných hasičů. „Místo zabezpečily proti požáru a asistovaly policii při vyšetřování a nakládání vraku letadla,“ řekl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Video
Video se připravuje ...

Letecká nehoda v Bořitově na Blanensku. Policie ČR

Blanenští kriminalisté žádají o pomoc svědky leteckého neštěstí. Co přesně se stalo, by nejlépe mohly odhalit případné videozáznamy z letiště, odkud letadlo vzlétlo k osudnému letu. „Při něm stihli vyskočit všichni tři výsadkáři i pilot. Ten však zvládl složitější manévr až příliš pozdě. Padák už jej kvůli malé výšce nedokázal zachránit,“ vysvětlil mluvčí policie Pavel Šváb.

Pád letadla vyšetřují policisté ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. „Případ, kdy během výsadkového letu došlo k havárii, prověřujeme jako trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ upřesnil mluvčí policie.

Fotogalerie
8 fotografií