Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kadeřnice na TikToku sdílela strašlivé video: Holčičce se ve vlasech hemžily stovky vší!

Autor: štt - 
24. ledna 2022
13:23

Mladá Australanka na svém tiktokovém účtu zveřejnila šokující video. U sebe v kadeřnictví přijala dívku, které se po celé hlavě hemžila hejna vší. Tamní úřady nyní prošetřují, zda nešlo o zanedbání dětské péče.

Jednadvacetiletá Rachel Marounová ze Sydney v Austrálii se specializuje na likvidaci vší. Na svém tiktokovém účtu pravidelně sdílí videa s nejhoršími případy, se kterými se měla během své krátké praxe možnost setkat. Nedávno u sebe přijala malou holčičku, na jejíž situaci ihned upozornila orgán sociální péče, informoval deník Mirror„Vypadala opravdu nemocně. Celé její tělo bylo poseté štípanci od vší,“ uvedla v šokujícím videu.

Dívce bylo dle jejího odhadu šest až sedm let. Pod šátkem, pod kterým měla schované vlasy, se to hemžilo tisíci malými brouky. Lékaři museli později dítě převézt do nemocnice, kde jí museli šetrně oholit celou hlavu. Její zdravotní stav se brzy stabilizoval. Paraziti totiž napadají lidskou pokožku, sají krev a přenášejí tak různá infekční onemocnění.

„Vůbec nebrečela. Jen mi ukazovala, kde všude jí vši lezou – po krku i na zádech. Na hlavě už takřka nezbyl žádný prostor, kde by mohly volně lézt,“ řekla Rachel, podle které se jednalo o jeden z nejhorších případů, s jakým měla možnost se setkat. „Jsem zvyklá na ledacos, ale na tohle jsem nebyla vůbec připravená,“ dodala.

Zkušená kadeřnice vylučuje, že by se rodiče svému dítěti snažili jakkoliv pomoct. Dle jejího názoru dívčiny vlasy nikdo několik měsíců nečesal. Pramínky vlasů byly zamotané a vytvářely husté chuchvalce, které nebylo možné ošetřit odvšivovacím roztokem.

„Jedná se o jasný případ zanedbání péče. Trvá velmi dlouho, než se vši rozlezou po celé hlavě až na krk. Ještě delší dobu trvá, než se z vlasů stanou nerozčesatelné dredy,“ vysvětlila. Na videu, které obdrželo skoro čtyři miliony lajků, lze pozorovat hnízda s hemžícími se brouky. Uživatelé pak pod příspěvkem vyjádřili svou lítost. „Když jsem ji viděla utírat si slzy, musela jsem udělat totéž. Je mi jí moc líto, ale jsem ráda, že je v bezpečí,“ napsala jedna žena v komentářích. Většina se shodla, že pro takové zanedbání péče neexistuje žádná omluva.

Zobrazit celou diskusi