Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Robina v porodnici vyměnili: Vyrůstal v chudobě, praví rodiče ale byli boháči!

Autor: rc - 
20. ledna 2022
07:04

Jeden vyrůstal v chudobě a druhý v bohatství. Příběh Robina z jihoafrického Johannesburgu zní jako by byl sepsán scénáristou z Hollywoodu. Robina omylem vyměnili po porodu v nemocnici a domů si ho odvezla Sandy Dawkinsová, s níž pak vyrůstal na chudém předměstí, zatímco biologický syn Sandy Gavin vyrůstal v přepychu u Megs Clinton Parkerové, tedy Robinovy pravé mámy.

Robin a Gavin přišli na svět ve stejné nemocnici v roce 1989. Jeden se narodil bohatým rodičům, kteří bydleli v Pietermaritzuburgu a druhý chudé svobodné matce, jež se protloukala životem na předměstí Johannesburgu. Nikdo z nich netušil, že si z nemocnice odnáší nesprávné dítě.

Pravda vyšla najevo až o několik měsíců později. V roce 1991 vypukl v Gavinově rodině spor o otcovství. Následně testy DNA ukázaly, že Megs Clinton Parkerová není jeho pravá matka. Nemocniční záznamy odhalily, že jeho pravou matkou je Sandy Dawkinsová.

Nečekané rozhodnutí

Případ výměny chlapců šokoval veřejnost a spor skončil u soudu. Matky žádaly o odškodnění, nicméně se rozhodly, že si chlapce nevymění. „Gavina miluji až příliš na to, abych se ho vzdala,“ uvedla  podle Irish Times Megs s tím, že sice cítí velké pouto k Robinovi, svému skutečnému synovi, o něhož se vždycky bude zajímat, ale Gavina chce nadále vychovávat. Zároveň dodala, že se obává, že jí Robin bude mít jednou za zlé, že se ho vzdala.

Protloukání životem

Robin se rozhodl po letech promluvit pro pořad 60 Minutes Australia, v němž popsal svůj strastiplný příběh. Údajně jako dítě toužil, aby si pro něj jeho vlastní máma přišla.

Projevila o něj zájem. Život se Sandy, která neměla peníze, prý nebyl vůbec snadný a dokonce uvedl, že by to nepřál „svému nejhoršímu nepříteli.“

Zatímco Gavin měl podle něj snadný život, on si o všechno musel vybojovat sám. Megs se nakonec rozhodla, že se svého syna ujme a v roce 2004 ho pobídla, aby se k ní Robin přestěhoval. Sandy tak zůstala sama.

„Chci říct, že zničila lidské životy, prostě se na to nedá jinak nahlížet. Pro začátek zničila můj,“ uvedla Sandy.

Pochopení po letech

Zatímco se při prvním setkání matky objímaly, náhle se z nich staly nepřátelé. „Nebudu litovat toho, že jsem vyhrála. Jsem zatraceně ráda, že jsem vyhrála,“ řekla Megs médiím poté, co se mezi ženamai rozhořel spor.

Nicméně rodinné štěstí netrvalo dlouho a Robin ani se svou biologickou mámou nebyl šťastný. Nakonec se rozhodl odejít i od ní. V osmnácti nechal školu a vydal se na cestu do města Louis Trichardt, kde se zapojil do stavby safari.

Svůj odchod vysvětlil tím, že ho Megs nutila být někým jiným a ten tlak nemohl unést. „Když odešel, málem jsem zemřela. Přestala jsem na chvíli žít,“ popsala své pocity Megs. Robin si odchodem zničil vztah i s Gavinem, který mu nemohl odpustit, jak jejich matku ranil.

Ovšem vztahy po několika letech v rodině začaly uklidňovat a Robin poté, co se mu narodil syn, pochopil, proč si jeho matky nechtěly vyměnit děti zpět. „Kdybych zjistil, že není můj, nemohl bych se ho vzdát,“ uzavřel.

VIDEO: Projekt Šance pomáhá dětem na ulici. 

Video  Projekt Šance pomáhá dětem na ulici.  - Projekt Šance
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi