Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pod třemi dětmi (4, 6 a 11) se prolomil led! Dvě z nich zachránila statečná žena

Autor: rc - 
17. ledna 2022
20:34

Do mrazivé vody se neváhala vrhnout Dusti Talaverová (23). Rodačka z amerického Denveru byla zrovna ve svém bytě, když viděla, jak tři děti (4, 6 a 11) dovádí na zamrzlém jezírku. Zničehonic se však trojice propadla ledem! Třiadvacetiletá žena jim utíkala na pomoc a z vody vytáhla dvě z nich. Třetí zachránil šestnáctiletý chlapec. Pohledná blondýnka byla označena za hrdinku.

Příběh Dusti Talaverové dostane i silné povahy. Třiadvacetiletá blondýnka pocházející z amerického státu Colorado byla v neděli doma. Zrovna se dívala z okna svého bytu, když viděla, jak se tři děti pohybují kolem tamního jezírka. „O několik vteřin později jsem viděla, jak se propadly. Instinkt mi velel běžet ven a pomoci jim. Obula jsem si boty a vyběhla. Nikdo venku nebyl, takže to znamenalo, že to musím být já. Věděla jsem, že jsem to já, kdo to musí udělat,“ uvedla podle britského deníku Daily Mail s tím, že se vrhla do mrazivé vody jezírka, které je hlubší než čtyři metry.

Dvě minuty pod ledem

V Coloradu toho odpoledne teploty spadly na čtyři stupně pod nulu. Z vody nejprve vytáhla čtyřletou holčičku, následně jedenáctiletého chlapce, ovšem šestiletou holčičku se jí vytáhnout nedařilo. Na pomoc jí přiběhl šestnáctiletý chlapec, který je příbuzným dítěte. Vrhl se do mrazivé vody a oběma pomohl ven. Když na místo dorazila policie, už byli všichni v bezpečí na břehu.

Šestiletá holčička byla pod vodou déle než dvě minuty. Nedýchala a záchranáři ji museli oživovat. Podle výše zmíněného deníku je ovšem již ve stabilizovaném stavu v nemocnici a očekává se, že se uzdraví. Policii Talaverová sdělila, že „ji nezajímalo její bezpečí, protože se jednalo o děti, které potřebovaly pomoci.“ „Mám čtyři chlapce. To, co Dusti udělala, bylo úžasné. Když jsme se vrátili na stanici, povídali jsme si o tom, jak neskutečně byla statečná. Doufám, že kdyby se něco takového někdy stalo mým dětem, někdo jako ona bude poblíž,“ uvedl hasič Cory Sudden.

VIDEO: Víte, že většina lidí se utopí úplně potichu?

oliiiii3 ( 19. ledna 2022 11:18 )

Kluk snas není hrdina,taky zachránil jedno dítě

Moly28 ( 18. ledna 2022 01:35 )

Proč tady ten článek je?

padrino ( 17. ledna 2022 23:50 )

Na pomoc jí přiběhl šestnáctiletý chlapec, který je příbuzným dítěte. Vrhl se do mrazivé vody a oběma pomohl ven.

A u kluka se to bere jako samozřejmost?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání