Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Čtyři sourozenci náhle přišli před Vánoci o mámu: Lidé jim během pár dní darovali miliony!

Autor: rc - 
4. ledna 2024
11:31

Sociální sítě dojal příběh čtyř sourozenců, kteří krátce před Vánoci přišli o svou maminku. Pro osiřelé byla vyhlášena veřejná sbírka a během pár dní se podařilo vybrat téměř 3,4 milionu Kč! Vlnu solidarity odstartovalo video, které se na sítích stalo virálním. Je na něm vidět nejstarší ze sourozenců, jenž zvoní na zvonek svých sousedů, aby jim popřál veselé Vánoce.

Máma čtyř sourozenců Sheneice Simmsová zemřela ve třiatřiceti letech 29. listopadu. Příčina smrti mámy od rodiny není známá, nicméně v úvodu sbírku na fundraisingové stránce GoFundMe stojí, že „zemřela nečekaně“ a „zanechala po sobě čtyři děti, které nyní čelí budoucnosti bez své milované matky“. Sheneice prý byla oddanou mámou a duší rodiny. „Pracovala, aby se postarala o své děti. Její náhlý odchod zanechal prázdnotu, kterou nelze nikdy zaplnit,“ píše se na stránce.

Nelehká situace čtyři osiřelých dětí zasáhla tisíce lidí. Jak uvádí britský deník Daily Mail, během necelého týdne se vybralo obrovské množství peněz. Neuvěřitelných 5 tisíc dárců darovalo sourozencům téměř 3,4 milionu Kč. „Posílám vám soustrast, lásku a modlitby. Kéž je bůh s vaší rodinou, aby vás utěšil a poskytl vám mír v této těžké době,“ uvedl jeden z dárců. „Svět potřebuje víc lidí, jako je Micah. Všichni budete v pořádku,“ píše další. „Viděl jsem video na Instagramu a okamžitě jsem se rozplakal. Zdá se, že tento mladý muž má laskavé srdce,“ uvedl další.

Dárci v komentářích odkazovali na video, které se začalo po sociálních sítích šířit jako lavina. Video bylo natočeno na druhý svátek vánoční. Tehdy nejstarší ze sourozenců Micah kolem půl sedmé večer zazvonil na zvonek své sousedky Sharon Gonzalezové. Záznamník chlapci sdělil, že nikdo není doma a vyzval jej, aby zanechal vzkaz.

„Veselé Vánoce! To je vše, co chci říci,“ uvedl chlapec s tím, že si chtěl udělat radost tím, že svým sousedům popřeje krásné svátky. „Moje máma před pár týdny zemřela. To je vše, co jsem chtěl říci. Veselé Vánoce. Líbí se mi ozdoba na vašich dveřích,“ dodal chlapec. Vánoční blahopřání zachytila kamera u dveří a Sharon se rozhodla, že jej bude sdílet na svém facebooku.

„Tento mladík mi dnes zaklepal na dveře, když jsme byli pryč. Neznám ho, ale jeho vzkaz mě dojal,“ dodala Sharon a o několik dní později aktualizovala svůj příspěvek s tím, že se jí podařilo najít chlapcovu tetu Sherell Ferrerovou a po dohodě s ní založila sbírku na GoFundMe. Micah se se Sharon již osobně setkal. Jeho teta na facebooku sdílela video z dojemného setkání. 

Video  Policejní projekt Přes bariéry s policí vybral 169 tisíc korun pro nemocného Filípka.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi