Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policisté pro Filípka vybrali 169 tisíc korun: Trpí vadou, kvůli které nemůže chodit ani stát

Autor: VaB - 
24. prosince 2023
17:06

Středočeští policisté v projektu Přes bariéry se státní policií vybrali téměř 170 tisíc korun pro vážně nemocného Filipa. Čtyřletý chlapec se narodil s genetickou vadou, jeho tělo neprodukuje merosin. Bez toho nemůže chodit, stát, lézt či sedět a je tak plně odkázán na neustálou pomoc ostatních.

Policisté ze středních Čech už od roku 2018 pravidelně vybírají peníze pro ty nepotřebnější. Peníze z velké části vybírají sami policisté mezi sebou, dále pak přispívají partneři projektu Přes bariéry s policií. Za pět let se jim podařilo vybrat celkem 1,9 milionu korun.

V poslední sbírce pro malého Filipa (4) vybrali 169 tisíc korun. Policisté mezi sebou darovali dohromady 126 tisíc, zbytek se podařilo doplatit díky sponzorům. „S připojením dalších partnerů projektu, tedy Středočeským krajem, Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR 211, Bezpečnou společností, z. s., a Českou asociací čištění a úklidu, z. s., se pak částka vyšplhala,“ popsala úspěch mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Z vybraných peněz budou rodiče moci Filipovi zaplatit intenzivní rehabilitační pohyb. Kvůli genetické vadě, se kterou se narodil, nemůže stát, lézt nebo sedět. Může za to chybějící merosin, který tělo nedokáže produkovat.

Peníze si od policistů převzal tatínek chlapce, který se synem navštívil Krajské ředitelství Středočeské policie. „Díky solidaritě všech, kteří přispěli, a ochotě pomoci, bude Filipovi z těchto finančních prostředků hrazen nejen intenzívní rehabilitační pobyt, ale také nákup nového invalidního vozíku,“ dodala Suchánková.

Video  Policejní projekt Přes bariéry s policí vybral 169 tisíc korun pro nemocného Filípka.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání