Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neuvěřitelné tři roky strávil Koudy v útulku, nového domova se nedočkal. Dostane ještě šanci?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
25. února 2023
05:30

Roztomilého křížence Koudyho (asi 9) se jeho majitelé vzdali poté, co odešli do domova důchodců. Skončil v kotci v útulku, odkud si ho po třech letech převzal do dočasné péče spolek Psí senioři v nouzi. Ten se mu teď snaží najít nový domov.

Proč Koudy dosud nikomu nepadl do oka, ve spolku nechápou. Je to milý, bezproblémový, a i přes svůj věk stále aktivní pes. „Je opravdu skvělý, hodný, mazlivý a stále vitální. U něj je věk opravdu jen číslo,“ řekla Vendula Wolfová, předsedkyně spolku Psí senioři v nouzi, která má nyní Koudyho u sebe doma v Chrástu na Nymbursku.

Koudyho má teď v dočasné péči předsedkyně spolku Vendula Wolfová Koudyho má teď v dočasné péči předsedkyně spolku Vendula Wolfová | Jana Ulrichová

Užívá si pozornost

Koudy chodí na vodítku, na volno se ale zatím ještě pustit nedá. Umí se chovat v bytě, má hygienické návyky. Když mu člověk dopřeje dostatek pohybu, vydrží o samotě, nic neničí, neštěká. Dobře snáší i manipulaci. „Na veterině se stal hned miláčkem, protože on si to tam užíval, líbilo se mu, že je středem pozornosti,“ popsala Vendula.

Koudy je roztomilý, bezproblémový kříženec Koudy je roztomilý, bezproblémový kříženec | Jana Ulrichová

Aktivní rodina

Nejspokojenější by byl Koudy u aktivnějších lidí. „Je jedno, jestli budu starší nebo mladší, jde o to, aby mu dopřáli dostatek pohybu. Domov hledá určitě uvnitř, v domě nebo i v bytě,“ řekla Vendula s tím, že kotce si v minulých letech užil dost.

Uvítá parťáka

Koudy nemusí být psí jedináček, naopak, parťáka by zřejmě uvítal. „Od prvního dne ho mám ve smečce. S fenkami je úplně v pohodě, s pejsky taky a ani cizích psů, třeba za plotem, si nijak zvlášť nevšímá. Naopak si s nimi chce hrát,“ popsala předsedkyně spolku.

Koudy je aktivní, užívá si pohyb a pozornost člověka Koudy je aktivní, užívá si pohyb a pozornost člověka | Jana Ulrichová

Naprosto zdravý

Koudy podstoupil kastraci, při které mu byla zároveň odstraněna tuková boule na boku. Teď je naprosto zdravý, má v pořádku krevní testy i srdíčko. Zájemci, kteří by se ho chtěli ujmout a dát mu domov, mohou kontaktovat spolek Psí senioři v nouzi telefonicky na čísle 776 666 258, případně mohou poslat zprávu prostřednictvím jejich facebookových stránek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi