Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podívejte se na 5 nejkrásnějších bazénů světa: Koupání se slony, v hangáru i v nebi!

/
  • Světové topmodelky  využívaly tento bazén pro focení  před jeho oficiálním otevřením.
    10. října 2021 ● 05:00

    „Nejraději bych jel k moři,“ říká člověk, který dlouho nebyl na dovolené v zahraničí. Kromě moře však můžete jezdit i za nevšedními bazény. Představujeme vám ty nejzajímavější na světě. Koupání v každém z nich vám přinese jedinečný zážitek.

  • 1.

    Bali: Koupačka v džungli

    Nejlepší bazén na světě. Tak označil TripAdvisor dvojitý kaskádovitý bazén v resortu Hanging Gardens of Bali. Toto místo je označováno jako číslo jedna mezi líbánkovými destinacemi na Bali.

     

    Svou poklidnou dovolenou mohou novomanželé začít romantickou koupelí v prostorné vaně, povečeřet gurmánské menu v místní restauraci, anebo si jen užívat dokonalé soukromí a romantiku při výhledu z nekonečného bazénu.

     

    Hotel je situován nedaleko od Ubudu, který je hlavním turistickým centrem. Od ruchu a zmatku města ho ale dělí hustá balijská džungle, ve které je zasazen.

  • 2.

    Serengeti: Cachtání se slony

    Některé bazény jsou nejzajímavější tím, kde jsou umístěny. To je případ skvělého koupání, které se nachází v resortu Four Seasons v srdci nejznámější světové rezervace Serengeti. Koupete se, opalujete, popíjíte vychlazený drink a u toho můžete sledovat jezírko, ke kterému se chodí napít zvířata z divočiny.

     

    Nejčastěji zde uvidíte stáda slonů, ale můžete zde spatřit velkou pětku neboli pět největších a nejnebezpečnějších zvířat, která takto v polovině devatenáctého století označili lovci. Jedná se o lva, leoparda skvrnitého, slona afrického, buvola a nosorožce dvourohého. Jen je dobré být ostražitý, aby si zvířata nespletla jezírko s bazénem.

  • 3.

    Polsko: Zábava v hlubinách

    Chcete zažít plavání, které má skutečnou hloubku? Pak si zajeďte do Polska. Asi 40 kilometrů od Varšavy se nachází nejhlubší bazén na světě, v němž se můžete potopit až do hloubky 45 metrů.

     

    Nádrž je určena pro začínající i pokročilé potápěče, hasiče nebo armádu. Součástí vodního světa, který investora přišel na asi 230 milionů korun a jehož výstavba trvala dva roky, je celá řada atrakcí. Do hloubky vede vodní tunel, po stranách jsou skryté jeskyně, monumenty i vrak lodi.

     

    Potápěči pod hladinou se dají pozorovat v suchu z proskleného tunelu, který vede skrz celou šířku bazénu. Centrum Deepspot ovšem svoje prvenství nemusí držet dlouho. V Anglii je v současné době ve výstavbě bazén Blue Abbys s hloubkou 50 metrů.

  • 4.

    Tropical Islands: Moře v hangáru

    Na obrázku vidíme největší krytý bazén na světě. Tropické letovisko Tropical Islands se nachází v Německu, necelých 300 km od Prahy. Je umístěno uvnitř nepoužívaného hangáru, 360 metrů dlouhého, 210 metrů širokého a 107 metrů vysokého.

    V 90. letech však prvenství největšího krytého bazénu držela stavba v Japonsku. Byla koncipována jako pobřeží s umělými vlnami o délce 300 m, šířce 100 m a výšce 38 m. Tato atrakce byla otevřena v roce 1993, následně několikrát měnila majitele. Kvůli finančně náročnému provozu byla v říjnu 2007 uzavřena a v roce 2017 srovnána se zemí. Někdy i dechberoucím místům ke koupání může dojít dech.

    Do areálu Ocean Dome v Japonsku se vešlo 10 tisíc lidí.
    Autor: archiv Blesku

     

  • 5.

    Embassy Gardens: Čvachtání v nebi

    Jaké to je plavat ve vodě, a přesto se pohybovat 35 metrů nad zemí? To vědí obyvatelé rezidencí Embassy Gardens. Pro ně totiž bylo postaveno v luxusní londýnské čtvrti mezi mrakodrapy obrovské akvárium. Bazén je 25 metrů dlouhý, deset metrů hluboký a voda v něm váží 375 tun.

     

    Průhlednou strukturu vyrobili v americkém Coloradu. Bazén byl nejprve v USA důkladně otestován a až poté jej převezli do Velké Británie. Jeho provoz byl oficiálně zahájen letos 19. května.

     

    Tohle koupání si dopřejí jen ti nejbohatší, kteří si budou moci dovolit koupit luxusní apartmá. Ostatní se mohou z chodníku pod nimi koukat, jak se »čvachtají«.

    Světové topmodelky využívaly tento bazén pro focení před jeho oficiálním otevřením.
    Autor: archiv Blesku

    VIDEO: Zamilovali jste se na letní dovolené? Co udělat pro to, aby láska vydržela?

    Video
    Video se připravuje ...

    Zamilovali jste se na letní dovolené? Co udělat pro to, aby láska vydržela? Videohub

    Fotogalerie
    9 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy