Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhada otevření Primarku v Praze: Majitel přiznal zpoždění, už ale shání i prodavače

Autor: Mii - 
22. září 2020
05:40

Konec září se kvapem blíží a pražská pobočka Primarku stále není otevřená. Přestože budova stojí, je zkolaudována a první nájemci se do ní již nastěhovali. Co stojí za tímto vyčkáváním? Odpověď může ležet v nedávném prohlášení majitele značky, britské společnosti Associated British Foods (ABF), podle které koronavirus plány na otevírání nových poboček mírně zpozdil. Pražská prodejna by přesto měla zahájit svůj provoz ještě letos. Nahrává tomu i fakt, že již shání prodavačky a prodavače.

Byla to loni bombastická zpráva, která nadchla všechny milovníky levné módy. Do Prahy přijde Primark, irský řetězec, za kterým dosud Češi museli jezdit do německých Drážďan nebo do Vídně. Původně se mluvilo o tom, že otevře letos v květnu a bude to velké – prodejna má být vlajkovou lodí pro východní Evropu.

Pak ale přišla pandemie koronaviru a firmy měly co dělat, aby přežily, otevírání nových poboček se odsunulo na druhou kolej. V květnu k otevření nedošlo, Primark místo toho řešil, jak opětovně zahájí provoz svých stávajících poboček a hlavně to, jak se zbaví zboží, které se mu během karantény nahromadilo obchod nemá e-shop, který by problém částečně vyřešil.  

Situace se od té doby zlepšila, pražský Primark ale neotevřel. Budova The Flow Building na Václavském náměstí, kde se pobočka má nacházet, byla mezitím dostavěna, získala i kolaudaci a už obsadila některé kanceláře v horních patrech. Řetězec jen sdělil, že míří na podzim, vystavil také pracovní inzeráty, ve kterých sháněl provozní manažery.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.