Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec (18 měs.) se polil lepidlem na nehty: Utrpěl popáleniny třetího stupně!

Autor: rc - 
2. srpna 2020
19:25

Hrůzu všech hrůz zažila Laura Tuckerová z anglického Readingu. Dvaatřicetiletá máma si doma lepila umělé nehty a lepidlo, které koupila v oblíbeném obchodě Primark, umístila na poličku. Myslela si, že je to dost vysoko, její osmnáctiměsíční synáček Santi Haines na něj však z dětské židličky dokázal dosáhnout a polil se jím. Utrpěl popáleniny třetího stupně.

Laura Tuckerová z anglického Readingu jen na malou chvilku odběhla, aby vynesla odpadky, a nechala svého malého syna Santiho bez dozoru. Dvaatřicetiletá máma na plný úvazek si před tím, než odešla ven, lepila umělé nehty. Víčko na lepidlo pořádně utáhla a lahvičku dala na poličku, aby na ni nedosáhl její rok a půl starý syn. Ovšem ten se přesto k lepidlu dokázal dostat.

Malý chlapec z dětské stoličky na poličku bez problémů dosáhl a uchopil lahvičku. Dokázal uvolnit uzávěr a lepidlem se polil. Chemikálie mu v reakci s jeho pyžamem způsobila rozsáhlé popáleniny!

Když se  vrátila do pokoje Laura, všimla si, že chlapec se škrábe na rameni. Rychle mu sundala pyžamo a uviděla ošklivé popáleniny. Zatímco si malý Santi hrál, tak vylil kousek lepidla i na pohovku. Z míst, kde se tekutina rozlila, se začalo kouřit. To svědčí o tom, o jak agresivní látku se jedná!

Malého Santiho nejdříve vystrašená Laura vzala do koupelny pod vodu a posléze s ním rychle jela na pohotovost. „Santi plakal, ale nekřičel. Čím hlubší popáleniny, tím méně bolesti, ale v nemocnici byl rozrušený,“ uvedla Laura pro britský deník Daily Mail.

Chlapec musel podstoupit transplantaci kůže. Laura již informovala Primark, ovšem od společnosti nedostala žádnou odpověď. Poté, co příběh sdílela na sociální síti, dostala mnoho zpráv od lidí s podobnou zkušeností.

„Nejdřív jsem byla znepokojená, ale nyní jsem naštvaná. Zjistila jsem, že se to stalo dalším lidem, ale Primark s tím neudělal nic. Primark řekl lidem, že produkt prověří, ale očividně to neudělali,“ uvedla Laura. O tom, že nechala nebezpečnou chemikálii v dosahu malého dítěte, se nijak nešířila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání