Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrůza na výletní plavbě: Výbuch sopky spálil krásce většinu těla! Táta a sestra na místě zemřeli

Autor: shp - 
10. června 2020
10:43

Krásná Stephanie Browittová (23) z australského Melbourne prožila nemyslitelné hrůzy, když před šesti měsíci utrpěla popáleniny na 70 % těla a skončila v kómatu po erupci podvodní sopky na Novém Zélandu. Co je ještě horší, zemřeli při ní její tatínek Paul a sestra Krystal (†21). Bolest z jejich ztráty krásku dodnes trápí více než popáleniny.

K neštěstí došlo 9. prosince 2019 po druhé hodině odpolední. Stephanie byla podle deníku Mirror se svou maminkou, tatínkem a sestrou na plavbě výletní lodí Ovation of the Seas. Kromě matky se všichni rozhodli, že navštíví velmi nebezpečnou turistickou atrakci u Severního ostrova poblíž města Whakatāne. Jenže zrovna v tu chvíli došlo k velké vulkanické erupci s fatálními následky.

Krystal při přírodní explozi zemřela. Stephanie a Paul skončili v kómatu. Jenže tatínek se z něj už neprobral. Zemřel 12. ledna letošního roku po měsíčním boji o život. A bohužel nebyl jediný. Při neštěstí zemřelo více než 20 turistů z Austrálie, Spojených států, Německa, Číny a Velké Británie. 26 dalších utrpělo vážná zranění. I když se Stephanie z kómatu probrala, utrpěla při erupci děsivá zranění.

Popáleniny na 70 % těla

Skončila s popáleninami na 70 % těla a přišla o některé prsty. Na hlavě musí kdysi nádherná mladá žena nosit speciální masku. Ještě víc než zjizvená kůže ji ale bolí ztráta bližních. Rozvyprávěla se o ní v příspěvku na instagramu: „Před 6 měsíci, v 12:11 australského času/v 2:11 ve Whakatāne se stala moje nejhorší noční můra. Upřímně 9. den každého měsíce cítím, jak mi bije srdce a moje tělo je napjaté, protože moji mysl zahlcují vzpomínky.

Mám z toho úzkosti. Nesnáším to, nestává se to snazším. Prostě to bolí víc a víc, když myslím na to, kolik času uplynulo od doby, co jsem byla naposledy s tátou a sestrou. Stále si přeji se vrátit v čase a dávat na ně pozor, abych s nimi mohla být. Moje srdce bolí a bolestně po nich touží každý den. Je to 6 měsíců, ale připadá mi, jako by se to stalo včera. Čas teď vnímám divně. Sbíráme střípky svých životů a děláme, co umíme,“ dodala.

Krásný návrat domů

23. května Stephanie zveřejnila první fotku po návratu domů. „Měla jsem to nejlepší rozloučení s léčebnou a zároveň doma velké překvapení. Sousedé a přátelé obklopili můj dvorek a čekali, až se vrátím. Byla to ta nejkrásnější věc, že jsem se mohla vrátit po 6 vyčerpávajících měsících těžkého života domů. Nikdy nebudu moci být dostatečně vděčná každému, kdo tam pro mě a maminku byl,“ uzavřela.

dzib ( 10. června 2020 16:05 )

Tak to za půl roku pěkně přibrala....

Zobrazit celou diskusi