Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Blondýnce Evženii (†26) spadl mobil do vany: Krásku zabil elektrický proud

Autor: shp - 
19. září 2019
12:03

Mladá účetní Evženia Šuljaťevová (†26) relaxovala ve vaně doma v ruském městě Kirovo-Čepeck, které se nachází asi 800 kilometrů na východ od Moskvy. Na tom by nebylo nic špatného, ale krásná blondýnka si vedle sebe položila mobil, který nabíjela v elektrické síti. Ten jí bohužel spadl do vany. Evženia neměla šanci to přežít. Zabil ji elektrický proud.

Že je s Evženií něco v nepořádku, se dovtípila její maminka Věra (53), když se nemohla dovolat na její telefon. Spěchala proto za dcerou domů. Na zvonek u dveří mladá žena nereagovala. Věra si odemkla svým klíčem a pak se zděsila.

Dceru totiž našla bezvládnou ve vaně. Zavolala záchranáře, ale ti mohli už konstatovat jen její smrt. Vyšetřovatelé pak sdělili, že za jejím úmrtím stojí zásah elektrickým proudem, z mobilního telefonu, který Evženie nabíjela.

Hrála si s mobilem ve vaně?

Jestli ho používala ve vaně, nebo jí tam omylem spadl, není jasné. Případem se nadále zabývá Ruská vyšetřovací komise. Rodině a kamarádům mladé blondýnky zůstaly jen oči pro pláč. S tragickou a zbytečnou smrtí Evženie se nedokážou vypořádat.

Sestro, odpočívej v pokoji. Spi sladce. Navždy budeš v našich srdcích. Zavolej mi zítra, řekni, že to byl jen sen, že to není pravda,“ napsala kamarádka Jelena Šaklejnová na sociální síť. „Byla jsi tak veselá. Spi sladce,“ dodala přítelkyně Aňuta Bujanovová.

Už osmý případ za posledních 12 měsíců

Jak uvedl Daily Mail, jde jen za poslední rok v Rusku již o osmý případ, kdy člověka zabil mobil na nabíječce, který spadl do vany. Ruské úřady proto bijí na poplach a vydávají jedno varování za druhým, aby úmrtím předešly.

BoziMilda ( 23. srpna 2020 20:42 )

Vyrobit takovou nabíječku je docela levné, např s použitím autotransformátoru. V Rusku navíc mají plovoucí el. sítě, tj. neuzemněné, takže napětí z fáze vůči zemi je různé, ale v zásadě velmi měkké, takže relativně bezpečné, nicméně pokud se vana někudy propojila na pracovní nulu s malým odporem, tak se toto stát mohlo.

BoziMilda ( 23. srpna 2020 20:27 )

Jenže ten vysoký proud prochází nabíjenou baterií, jaký proud bude procházet tělem a vanou závisí na napětí nabíječky vůči zemi.

pinda11 ( 13. srpna 2020 13:17 )

Zabíjí proud, ne napětí a u rychlonabíječek může být dosti vysoký.

ludanek One ( 21. září 2019 08:39 )

Leda by ti spadla do vany i zásuvka. I se zdí

Tom Stabel ( 21. září 2019 08:04 )

Takovej kec... Kdyby to byla pravda tak moje tchyně nežije tak 30 krát 😛🤣👌

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání