Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chyba, která se může stát každému: Julii (†14) spadl mobil do vany a zabil ji

Autor: shp - 
21. března 2019
06:10

K tragickému neštěstí došlo v ruském městě Čeboksary. Teprve čtrnáctiletá dívka Julia Vysotskaja se koupala ve vaně, zatímco si vedle ní nechala nabíjet mobil. Když jí spadl do vody, dívku zabil.

Julia vzala mobil do ruky a ten jí vyklouzl. Když dopadl do vody, okamžitě ji probil elektrický proud. Omráčená holčička se pak utopila, informoval Daily Mirror.

Zdravotníci jí pomoci nedokázali

Když ji našli její rodiče, okamžitě zavolali záchranáře. Zdravotníci však mohli už jenom konstatovat smrt. Tělo školačky pak převezli do márnice.

Za poslední rok jde přitom už o třetí obdobný případ v Rusku. Ve všech šlo o probití mladé dívky elektřinou ve vaně. Loni v prosinci takto zemřela patnáctiletá Irina Rybnikova.

Novodobá ruská ruleta

O pár měsíců dříve stál stejný hazard s mobilem život Kseniju P. Odborníci vyzývají mládež, aby nehazardovala se svými životy. Jde prý o novodobou ruskou ruletu.

obessenalucerne ( 14. října 2019 15:01 )

1) Dívku nezabil proud, ale utopila se.
2) U nás domy s instalaci s nadproudovou ochranou již nezkolaudují. Dnes používaná chráničová ochrana zabití proudem ve vaně neumožňuje. Proto již mohou být zásuvky v koupelně, u nadproudové ochrany (např. ve starých domech) to je zakázané.

deratizater ( 7. srpna 2019 20:42 )

smrťáků v koupelně je poměrně dost.Občas se najde nějaká žena co si fénuje vlasy a sedí ve vaně nebo muž co se holí strojkem a má ho zapnutý v zásuvce.Viděl jsem video jak se kope studna a studnař měl ve studni kovové čerpadlo v provozu a pracoval s rukama ve vodě.Nad hlavou bez přilby mu vytahovali na ošoupaném laně kýble s nakopanou zeminou .A to nebylo v Rusku ale u nás.Používám taky ponorné čerpadlo ale přes proudový chránič a ten mám i na el.bojleru a pračce.Kdo je připraven není ohrožen.Za blbost se platí někdy penězy a někdy i životem

djaba ( 22. března 2019 21:01 )

V Rusku nemají elektrické rozvody rozhodně v pořádku a požadavky na bezpečnost spotřebičů jsou známé .Pochybuji o rozšíření proudových chráničů ,spíše ani o nich neslyšeli . Pokud byla nabíječka bez oddělovacího transformátorku , šlo opravdu do mobilu jen 5V ,ale proti zemi bylo plné síťové napětí .Takže koupelna bez chrániče a fáze ve vaně .

PPP150W ( 22. března 2019 14:56 )

Nedokážu vám odpovědět, protože mně tenhle debilní server nenechá napsat víc než dva řádky. Ale opakuji, že se v mnoha věcech mýlíte.

zvonik54 ( 22. března 2019 07:39 )

Beztransformátorová nabíječka je galvanicky spojena se sítí 230V. Má zástrčku do síťové zásuvky, která se dá do zásuvky otočit (lehce mezi sebou vyměnit čudlíky). V síti je střídavé napětí, pro které i odrušovací kondenzátor malé kapacity v mabíječce je jako malý odpor, přes kterým projde střídavé napětí. Některé nabíječky mají v sobě izolační transformátorek. Ty jsou bezpečnější - nezáleží na značkovosti, ale na principu funkce nabíječky. I ten transformátorek se dokáže někdy probít! Zkrátka - i výstupy 5V nepatří do vany, jsou-li spojeny adaptérem do sítě 230V! Měla si koza vzít powerbanku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání