Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krásnou studentku medicíny (†22) rozdrtila střecha na nelegální party: Zřítila se na ni pod náporem sněhu!

Autor: shp - 
3. února 2020
19:52

Chtěla se jenom bavit s přáteli, ale zaplatila za to životem. Krásná ruská studentka medicíny Tujana Prušenová (†22) vyrazila pařit na undergroundovou party, která se odehrávala v prostoru bývalé kavárny. Budova bohužel nebyla v dobrém technickém stavu a venku hustě sněžilo. Střecha se pod tíhou sněhu zřítila a zabíjela.

Tragédie se odehrála ve vědeckém městečku Akademgorodok, které se nalézá na jižním předměstí Novosibirsku. Opuštěnou budovu kavárny využili mladí, aby si zatancovali. Jenže organizátor (27) undergroundové akce, který už skončil v policejní vazbě, se fatálně přepočítal.

Trosky uvěznily 10 lidí

Nenapadlo ho totiž, v jak špatném stavu nepoužívaná budova je. Vetchá střecha se pod tíhou sněhu zřítila zrovna v době, kdy bylo v budově 200 převážně mladých lidí. Její pád uvěznil kolem čtvrté ráno 10 lidí pod troskami. Tujanu, která měla celý život před sebou, stálo neštěstí vše.

Na místě zemřela. Čtyři další lidé utrpěli zranění. Muž skončil se zlomenou pánví, zatímco žena utrpěla zlomeninu kotníku. Dva lidé byli převezeni do nemocnice s omrzlinami. Když k neštěstí došlo, dosahovaly teploty v Akademgorodoku minus 20 stupňů Celsia. Při záchraně lidí byla použita těžká technika.

Svědectví z místa tragédie

„Hudba byla velmi hlasitá, když jsem slyšel náhlé křupnutí a poté křik dívky. Běžel jsem ke dveřím a vyskočil ven. Lidé byli v šatně, když se to stalo. Byli zasaženi starým shnilým dřevem společně s velkými kvádry sněhu,“ popsal tragédii webu The Siberian Times očitý svědek. Policie již začala s vyšetřováním příčin tragédie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání