Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zplodil syna a může potřetí do chomoutu. Johnson udělal po 25 letech tečku za manželstvím

Autor: Darina Jíchová - 
6. května 2020
17:45

Britský premiér Boris Johnson (55) má další důvod k radosti, jeho vleklý rozvod je po více než roce a půl konečně oficiálně uzavřen. Nic mu tak nebrání ve svatbě se svou snoubenkou Carrie Symondsovou, které v soukromí přezdívá „vydřička“. Symondsová, která mu minulý týden porodila syna, se stane Johnsonovou už třetí manželkou, uvedl list Daily Mail.

Premiér Johnson se na konci dubna stal pošesté otcem, čtyři děti má se svou druhou exmanželkou, právničkou Marinou Wheelerovou, k pátému potomkovi, dceři, kterou má s někdejší milenkou, se nehlásí. Johnsonovo druhé manželství po 25 letech v září 2018 ukončila aféra se Symondsovou, pár se sblížil, když působila jako komunikační šéfka konzervativců.

Boris Johnson s exmanželkou Boris Johnson s exmanželkou | Reuters

Exmanželka si od rozvodu odnesla miliony korun

Následoval dlouhý rozvod, který se táhl hlavně kvůli rakovině Wheelerové. Právnička nemoc naštěstí porazila a po jejím zotavení se pár skrze své právníky dohodl na majetkovém vyrovnání. To bylo soudu předloženo letos v únoru, soud ho schválil a přistoupil k samotnému rozvodu. Celé líčení bylo uzavřeno tento týden a Johnson je oficiálně svobodný. Wheelerová si od rozvodu odnesla necelých 124 milionů korun.

„Marina sehrála klíčovou roli v jeho politické kariéře, podporovala ho a do značné míry ho ovlivňovala. Byla to právě ona, kdo ho jako tehdejšího starostu Londýna přesvědčil, aby zaujal mírnější postoj k migrantům. Dluží jí za mnohé,“ komentovala rozvod Johnsonova bývalá kolegyně a autorka jeho životopisu Sonia Purnellová.

„Boris vztah ohrožoval románky.“

„V manželství si byli oba rovni, Boris ale vztah neustále ohrožoval svými románky. Nedá se popřít, že jeho finální zrada jí nesmírně ublížila, ale nemá zájem mu stát v cestě. Marina se chce posunout dál,“ sdělila tisku kamarádka Wheelerová.

Johnsonovi nic nebrání ve svatbě

Johnsonovy plány do budoucna jsou jasné, čeká ho svatba se Symondsovou. Milenci své zasnoubení oznámili 29. února, Symondsová však upřesnila, že premiér ji o ruku žádal na konci roku, který spolu trávili v Karibiku. Současně uvedli, že počátkem léta očekávají „vylíhnutí“ prvního potomka.

Wilfred Lawrie Nicholas Johnson se ale narodil už 29. dubna. První dvě jména dostal po matčině a otcovu dědečkovi, třetí jméno Nicholas pak po dvou lékařích, kteří premiérovi zachránili život, když na jednotce intenzivní péče bojoval s koronavirem.

Závěr svého těhotenství popsala Symondsová jako „temné časy“, byla sama v karanténě a prala se symptomy koronaviru. S napětím očekávala zprávy o stavu svého milého. Johnson se uzdravil a pár na velikonoční neděli odjel na venkovské sídlo premiérů v Chequers, kde strávili zhruba 2 týdny. V pondělí 27. dubna se Johnson vrátil do čela vlády.

Symondsová vzkázala porodníkům: Jste skvělí!

Narození nejmladšího Johnsona přišlo trochu dříve, než britští novináři očekávali. Místo domácího porodu, který si přála Symondsová, se narodil v nemocnici. Podle mluvčího Downing Street jsou oba v pořádku, Symondsová na svém twitteru poděkovala porodníkům a porodním asistentkám.

„Patří vám obrovské díky, jste skvělí,“ napsala na své sociální síti. Do premiérského sídla si objednala také zásoby plenek a další nezbytnosti, zůstává věrná svému environmentálnímu aktivismu a pořizuje si ekopleny a přírodní kosmetiku pro miminka.

franz ( 6. května 2020 18:58 )

" Krasojízda " blázna a blbky.

Zobrazit celou diskusi