Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Johnsonovi se narodil syn. Jeho „vydřička“ v těhotenství prodělala koronavirus

Aktualizováno -
29. dubna 2020
11:54
Autor: Mii - 
29. dubna 2020
11:22

Radostná zpráva přišla ve středu z Velké Británie. Snoubenka britského premiéra Borise Johnsona Carrie Symondsová porodila v londýnské nemocni zdravého syna. Podle mluvčí předsedy vlády jsou jak dítě, tak matka v pořádku. Johnson poslední týdny bojoval s nákazou koronavirem, teprve začátkem tohoto týdne se vrátil do práce. Nákazu zřejmě prodělala během těhotenství i Symondsová.

„Ministerský předseda a paní Symondsová jsou nadšeni, že mohou oznámit, že dnes ráno se jim narodil v londýnské nemocnici zdravý syn. Matka i chlapec jsou v pořádku,“ uvedl mluvčí Johnsona s tím, že pár děkuje „fantastickému“ porodnímu týmu, který se o ně staral.

Porod Symondsové, které Johnson láskyplně říká „vydřička“, proběhl jinak, než si vysnila. Dříve několikrát uvedla, že chce rodit doma, nakonec ale syna porodila ve zdravotním zařízení.

K porodu došlo jen pár dní poté, co se Boris Johnson vrátil do práce po nákaze koronavirem. Virus jej zasáhl velmi silně, týden strávil na jednotce intenzivní péče. Lékaři tehdy uvedli, že jeho stav je vážný, až život ohrožující. I Johnson posléze uznal, že bez zásahu doktorů by pravděpodobně zemřel.

Kvůli koronaviru skončila v domácí izolaci i Symondsová, která byla v té době v pokročilé fázi těhotenství. Nemoc u ní ale neměla tak dramatický průběh jako u jejího partnera, jednoduše ji doma vyležela.

Johnson už několik dětí má, jedno zapíral

Symondsová se objevuje po boku Johnsona od roku 2018, kdy se premiér odloučil od své tehdejší manželky Mariny. Pár se chystá na svatbu, ale kdy, není s pandemií koronaviru jisté. Že spolu čekají dítě, oznámil Johnson letos v únoru. Očekávalo se proto, že Symondsová porodí někdy v létě, neměla ani příliš velké břicho. Takto brzký příchod jejich syna na svět je tudíž překvapivý, konstatují britská média.

Server DailyMail uvádí, že Johnson se účastnil celého porodu. Na syna byl natěšený, když ležel kvůli koronaviru v nemocnici, Symondsová mu pravidelně posílala záběry z ultrazvuku, aby partnerovi zlepšila náladu.

Páru již přicházejí první gratulace. „Mám z Borise a Carrie ohromnou radost. Je skvělé užít si moment nefalšovaného štěstí,“ napsal na twitteru britský ministr zdravotnictví Matt Hancock.

Johnson má z předchozích vztahů pět dětí. Čtyři vzešly z jeho manželství s Marinou Wheelerovou, kdy nejstarší je dcera Lara (27 let). Pátého potomka Johnson dlouho zapíral, ovšem soud nakonec potvrdil, že je jeho. Porodila jej Helen Macintyrová, se kterou měl krátce poměr.

sorgedoktor ( 29. dubna 2020 14:12 )

Konecner jedna pozitivni a radostna zprava..

spania ( 29. dubna 2020 12:18 )

Takže gratuluji a hodně štěstí jim všem

y1xcvbnm ( 29. dubna 2020 12:01 )

láskyplně jí říká vydřička, ona jako vydra vypadá , jako hryzec má zuby , takže ji veřejně zesměšňuje

franz ( 29. dubna 2020 11:58 )

Bože, ať to dítě není po nich. To už bohatě stačilo.

Zobrazit celou diskusi