Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brigitte Macronová (66) jako superhrdinka. První dáma se stala hvězdou klipu oblíbeného zpěváka

Autor: Darina Jíchová - 
19. února 2020
17:10

První dáma Francie Brigitte Macronová (66) se stala hlavní hvězdou nového videoklipu francouzského zpěváka Oliviera Millera, který ji ve svém novém „songu“ přeměnil na francouzskou superhrdinku. Umělec ve své písni „Brigitte“ vystoupil proti urážlivým komentářům, jimž první dáma často čelí. Lidé jí rádi připomínají 25letý věkový rozdíl, který ji dělí s jejím manželem, prezidentem Emmanuelem Macronem (42). I ten se v animovaném klipu mihl. Zprávu přinesl francouzský magazín Gala.

„Brigitte, miluju tě,“ zpívá Miller ve své písni. Na videu se objevuje kreslená Macronová, která čelí slovním útokům shromážděného davu. Je „hanobena“ zvláště kvůli tomu, že se zamilovala do mladšího muže. Následně se v záběru objeví maskovaný Macron v superhrdinském plášti a pokusí se ji zachránit.

Macronovou urážel i prezident

Macronová se nakonec sama změní ve vlastní hrdinku, která před útoky brání manžela. Miller svým dílem vystoupil proti kritice, které se první dáma stává terčem. První dáma se v minulosti již několikrát nechala slyšet, že „poznámky na svůj věk nesnáší“, že si sama uvědomuje, že je starší než její muž.

Kvůli věku si z Macronové v srpnu 2019 utahoval i brazilský prezident Jair Bolsonaro, což urazilo Francouze i Brazilce, a tak požadovali, aby se omluvil.

Na podporu manželky vystoupil tehdy Macron, Bolsonarův komentář označil „za extrémně hrubý a neomalený“ a sám přišel s ostrou kritikou. Nechal se dokonce slyšet, že doufá, že Brazílie bude mít brzy nového prezidenta, který bude kompetentní. 

Jiskrná Brigitte

Macronová má oporu i ve své předchůdkyni Carle Bruniové, manželce exprezidenta Nicolase Sarkozyho. „Není moc pěkné o ženě říkat, že má vrásky. Navíc když Brigitte potkáte, ani si neuvědomíte, jaký věkový rozdíl je s manželem dělí. Brigitte je neuvěřitelně vitální a jiskrná,“ prohlásila Bruniová.

KubaKu ( 19. února 2020 18:29 )

No a co...tak je stará a ošklivá

Zobrazit celou diskusi