Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kremlík předběhl kilometrovou frontu Gottových fanoušků. „Nepřijatelné,“ zuří Babiš

Aktualizováno -
11. října 2019
13:30
Autor: Sabina Dračková - 
11. října 2019
13:15

Se zpěvákem Karlem Gottem se chtěl naposledy rozloučit rovnou dvakrát. Kromě toho, že jde i na zítřejší mši, dorazil ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) i na Žofín. Přijel, když byla fronta fanoušků dlouhá téměř kilometr, a všechny je předběhl. Původně chtěl na Žofín přijet i premiér Babiš, nakonec to ale zavrhl. To, jak se zachoval jeho ministr, je podle něj nepřijatelné. Kremlík se pak na sociální síti omluvil.

Ministr dopravy Kremlík je stejně jako všichni členové vlády pozvaný na zítřejší mši v katedrále sv. Víta. Rozhodl se ale, že poslední rozloučení absolvuje dvakrát. I přes to, že někteří lidé stáli ve frontě celou noc, ministr dopravy se dovnitř dostal dřív než oni.

Ministra dovezlo na Žofín auto s řidičem. Když se reportér Blesku Kremlíka zeptal, co by vzkázal lidem čekajícím ve frontě, vyhnul se ministr odpovědi a řekl pouze, že chce jen vyjádřit úctu Karlu Gottovi.

Video  Ministr Kremlík na Gotta předběhl tisíce lidí: Až na Žofín autem a místo práce! 
Video se připravuje ...

O účasti na dnešním rozloučení uvažoval mimo jiné i Andrej Babiš, uznal ale, že by jeho přednostní návštěva zbytečně zdržela ostatní. Chování Kremlíka odsoudil. „Pan ministr má být v práci a rozloučit se mohl večer do 22 hodin. Navíc, pokud vím, má pozvání na sobotu. Takže pokud je to, jak píšete, tak je to nepřijatelné a ministrovi to vysvětlím, že takhle se chovat nemůže,“ napsal Babiš iDnes v reakci na dotaz, co říká na to, že Kremlík dorazil na Žofín a využil svých ministerských privilegií, aby nemusel čekat ve frontě.

Kremlík se později na twitteru omluvil, zesnulému zpěvákovi se prý chtěl poklonit, protože jeho písně poslouchá od dětství.

Další stranický kolega ministra Kremlíka se stejně jako on rozhodl, že na veřejné rozloučení půjde. Na rozdíl od šéfa dopravy si poslanec Patrik Nacher stoupl do fronty mezi ostatní lidi. Dorazil o hodinu dřív, než se brány Žofína otevřely pro veřejnost. Na sociální síti si pochvaloval rychlost a příjemné povídání s ostatními.

qmurq ( 12. října 2019 01:17 )

To jsou ty on-line Agor-roboty.

marmat ( 11. října 2019 18:12 )

JE REDAKCE SE DISKUZÍ k PIETĚ SPOKOJENÁ ??? Snad se jí to vyplatí ???

marmat ( 11. října 2019 18:08 )


Už nikdy nebudu trollům vykat! Tobě musí bejt max.10 let

marmat ( 11. října 2019 18:05 )

holt má jeden nick....a disku­tuje/­komen­tuje/­glosu­je a Vyká....
jen trolly některé dny VYIGNORUJE.....jsou to neskuteční zoufalci s mindráky

holt ( 11. října 2019 18:04 )

ROZPLÁCLÁ KU+NDA NA VŠECH DISKUZÍCH. Na jejím místě sem nestrčím nos. Kazit tak Karlovi G. tady den je HNUS babo Jago.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa