Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Stříhání drápků zdarma, hry a pejsci k adopci. Výtěžek z Psího dne v Praze podpoří útulky

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
6. srpna 2019
06:00

Celodenní zábava pro psy i jejich majitele, nabídka opuštěných pejsků, kteří čekají v útulcích na nový domov, i osvěta. Takový bude 4. ročník Psího dne s Prahou 13, který se bude konat v sobotu 7. září v Centrálním parku Lužiny. Blesk tlapky jsou jeho mediálním partnerem.

Organizátoři připravili pro návštěvníky i jejich psí parťáky, voříšky i čistokrevná plemena bez rozdílu, pestrý program plný zábavy a soutěží, včetně tradičního, velmi oblíbeného psího dostihu a skoku do výšky.

Připravena je i řada soutěží včetně oblíbeného psího dostihu, u kterého se návštěvníci vždy pobaví Připravena je i řada soutěží včetně oblíbeného psího dostihu, u kterého se návštěvníci vždy pobaví | orca-agency.cz

Podpoří čtyři útulky

„Především ale na téhle akci myslíme na ty pejsky, kteří neměli štěstí na svého páníčka a stálý domov. Proto se i letos představí čtyři útulky, jejichž svěřenci tu dostanou šanci,“ řekla organizátorka Karolína Hájková. Dodala, že zájemci se mohou s pejsky bez domova na akci seznámit a adoptovat je.

„Pokud je adopce velký krok, můžete pomoci i jinak. Útulky budou na místě prodávat své výrobky a jejich koupí podpoříte jejich činnost. Také se můžete podívat do stánku se zoo potřebami a tam vybrat dárky, které by pejskům udělaly radost,“ dodala s tím, že na Psím dnu bude také bohatá tombola, jejíž výtěžek rozdělí organizátoři mezi přítomné azyly.

Stříhání drápků zdarma

Organizátoři se už tradičně snaží návštěvníky také poučit a pomoci jim. Letos se soustředí na první pomoc. Zájemci se dozví, jak se zachovat v případě úrazů, přehřátí, otravy či nemoci, a na místě si budou moci pořídit psí lékárničku. Novinkou bude možnost stříhání drápků zdarma, které zajistí psí salon. Chybět nebudou ani stánky, kde odborníci poradí s výchovou a zdravím psa.

Chybět nebude ani osvěta. Tentokrát organizátoři poradí, jak dát psovi první pomoc Chybět nebude ani osvěta. Tentokrát organizátoři poradí, jak dát psovi první pomoc | orca-agency.cz

Blesk tlapky budou u toho

Na Psím dni s Prahou 13 si budou moci navíc majitelé pořídit vše, co pro psa potřebují včetně granulí, pamlsků a hraček. Z fotokoutku si budu moci odnést na památku fotografie. Na akci se představí také VIP osobnosti, které buď dorazí se svým čtyřnohým mazlíčkem, nebo na pódiu představí a tím podpoří pejska z útulku. Blesk tlapky budou u toho.

Akce potrvá od 10 do 18 hodin, vstup na ni i startovné na soutěže je zdarma.

Zobrazit celou diskusi