Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zfetovaný majitel uřízl psovi přední tlapky: True našel štěstí na druhém konci planety

Autor: chal - 
27. července 2019
20:05

Dvouletý voříšek True v životě zažil obrovské utrpení. Zfetovaný majitel ho za vyhrabanou díru na zahradě potrestal amputací předních tlapek. Příběhu psího invalidy si všiml mladý pár z kanadského Toronta, a True tak má novou rodinu. Nyní je šťastný a co víc - už brzy bude pomáhat lidem se stejným problémem, jako má on sám.

True se narodil na Ukrajině a patřil drogově závislému muži. Když pejsek jednoho dne na zahradě vyhrabal díru, zfetovaný majitel se mu pomstil neuvěřitelně krutým způsobem – amputoval mu přední nohy. Zmrzačený pejsek se pak z posledních sil doplazil na dohled sousedovi, který ho okamžitě odvezl do útulku, kde zvířeti zachránili život. True měl v útulku několik měsíců veškerou potřebnou péči, ale s blížící se zimou se chovatelé začínali víc a víc bát o jeho život.

Když se True z prožitého traumatu zotavil, útulek se spojil s partnerskou organizací v Kanadě, takže se příběh pejskova utrpení dostal do médií i v zámoří. A článku si všimla i realitní makléřka Erin Bleeková (31) z Toronta. Kanaďanka se do Truea okamžitě zamilovala a s partnerem se ho rozhodli adoptovat.

„Nesháněla jsem nového psa, vždyť už jsme měli dva. Na facebooku ale sleduju různé útulky, a tak na mě jednoho dne vyskočila jeho fotka,“ popsala Erin deníku Metro, jak se o psím invalidovi dozvěděla. „True je z Ukrajiny a jeho majitel byl feťák. Prý už zemřel na předávkování,“ vysvětlila s tím, že jí Trueovo trápení zlomilo srdce.

Okamžitě prý bylo jasno, že se s přítelem o pejska přihlásí. Setkání proběhlo na začátku loňského prosince na letišti v Torontu a podle Erin bylo velmi emotivní. „Jsme moc šťastní, že mu můžeme poskytnout život, jaký si zaslouží,“ sdělila dojatá majitelka.

S hendikepem se True vypořádal a chybějící končetiny ho v životě nelimitují tak moc, jak by se mohlo zdát. Pejsek se naučil chodit po zadních a nedělá mu problém ani vyskočit na gauč.

Když ho Erin s přítelem Romainem venčí, True dostává speciální vozík s velkými kolečky, které nahrazují amputované tlapky. Majitelé s pejskem navíc často cvičí, aby měl dostatek pohybu a posiloval i ty svaly, které vzhledem ke svému zdravotnímu stavu příliš nenamáhá.

True se díky Erin a Romainovi s hendikepem statečně vyrovnal a majitelé plánují, že bude s podobným problémem pomáhat i lidem. „True se učí, aby mohl být terapeutickým psem. Doufáme, že s ním budeme moct navštěvovat lidi s amputovanými končetinami a True jim přinese mnoho radosti a bude jim pomáhat,“ uzavřela Erin.

Monikay ( 28. července 2019 09:15 )

je hezké vidět ho zase šťastného

andorea ( 27. července 2019 22:55 )

V tom vzteku mi vypadlo "nemůže".

verka1 ( 27. července 2019 21:42 )

Jak se lidé chovají ke zvířatům, tak se chovají mezi sebou.
Krásný a dlouhý život v nové rodině.

andorea ( 27. července 2019 21:38 )

Je dobře, že ten hajzl chcípnul a něco takového provést dalšímu psovi. Adoptivní rodině .

a-z- ( 27. července 2019 21:15 )

Doufám, že fetku utratili.

Zobrazit celou diskusi