Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neuvěřitelná pokuta: Žena musí v Chorvatsku zaplatit 17 tisíc za tričko s „trávou“

Autor: tva - 
24. července 2019
15:38

Sice se to málo ví, ale v Chorvatsku na turisty čeká hned několik nebezpečí, o kterých mnohdy ani netuší. Mezi ně se řadí například nevhodné oblečení. Některá města ve svých památkových zónách pokutují za procházení se v plavkách nebo do půl těla. Doplatit ale můžete i na to, pokud máte na tričku nevhodný symbol.

Podobně jako mladá Chorvatka, která dostala bílé tričko s kresbou marihuanového listu jako dárek. Při procházce po Záhřebu kusem oděvu ale zaujala místní policisty. Ti triko vyhodnotili jako propagaci drog a vyměřili jí pokutu 5 tisíc kun (zhruba 17 tisíc korun).

O případu informoval slovenský server TVnoviny.sk. Ten přišel zároveň se zjištěním, že Chorvatce kromě pokuty přibyl i záznam do trestního rejstříku. Pokud by se tedy chtěla ucházet například o pracovní pozici učitelky, nemá nejmenší šanci.

K pokutě v Chorvatsku stačí i závadný nápis

Mladá žena se ihned po události odvolala a nyní už čtyři roky stará záležitost se táhne dodnes. Podporují ji lidé na sociálních sítích, kteří upozorňují například na fakt, že oblečení s podobnými symboly je volně dostupné k prodeji bez jakýchkoli omezení.

Pokutu dostal v Chorvatsku například i muž, kterému k postihu stačilo, aby měl na triku nápis „Cannabis“. Navzdory očekávání ale v českém dovolenkovém ráji podobně tvrdý trest nehrozí za držení marihuany. To je zde vnímáno nikoliv jako trestný čin, ale jde pouze o přestupek.

yarda ( 7. srpna 2019 15:39 )

Mně manželka kdysi přivezla ze zahraničí tričko, na jedné straně Usáma bin Ládin, na druhé straně panorama NY s hořícími "dvojčaty". Jen abych viděl, na čem všem se dá vydělávat.

bullshit ( 27. července 2019 12:45 )

Co si lidi zvolej to taky maj. 😂 Svatá pravda, stačí se podívat u nás a nemusíme až k móři...

pupak_1 ( 24. července 2019 21:55 )

Cokdyby prohlásila, že je to součást jejího náboženství a policajty zažalovala?

prycsnima ( 24. července 2019 19:43 )

No hlavně aby nebyli německý hovadský policajti v ČR.!!!!!!!!!!!!!!

Paul Katzchen ( 24. července 2019 19:11 )

Co si lidi zvolej to taky maj. 😂

Zobrazit celou diskusi