Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodinu na Sokolovsku pokousal staford! Odchytáře přejelo auto

Pes pokousal dítě i příbuzné, kteří přiběhli na pomoc. Ilustrační foto.
Pes pokousal dítě i příbuzné, kteří přiběhli na pomoc. Ilustrační foto.  (Autor: reprofoto/twitter)
Autor: rv - 
11. dubna 2019
13:50

Scéna jak z akčního filmu se odehrála v obci na Sokolovsku. Malého chlapce (6) tady napadl a pokousal pes. Příbuzní dítěti přiběhli na pomoc, zvíře však napadlo i je. Odchytáře, který přijel psa zpacifikovat, přejelo nešťastnou náhodou vlastní auto.

Agresivní pes, staford, nejprve napadl malého chlapce (6) a vážně ho zranil. Na pomoc dítěti přispěchal děda a vzápětí i strýc. Ten měl být i majitelem zvířete. To ale oba muže pokousalo také.

Případem se začala zabývat policie. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Pokousaní skončili v nemocnici. Zvíře jim mělo poranit ruce a nohy. Zranění chlapce jsou ale vážnější. „Dítě bylo převezeno na specializované pracoviště do Prahy,“ řekl mluvčí karlovarských záchranářů Radek Hes.

Tím ale nebyl všem neštěstím konec. Pracovníka odchytové služby, který přijel psa zpacifikovat, přejelo vlastní auto. Údajně vůz špatně zabrzdil a ten se rozjel. Muž se ho měl pokusit zastavit, ale nešťastně upadl a skončil pod koly.

„Zraněný byl letecky transportován do nemocnice v Plzni,“ potvrdil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Agresivního psa se podařilo odchytit.

 

naidka ( 11. dubna 2019 18:19 )

Tak taková story, kdy odchytáře přejelo u zásahu vlastní auto, se může stát jednou za sto let.

Anifa ( 11. dubna 2019 17:17 )

Ale já mám také vychovaného pejska doma na zahradě. Byla řeč o něčem jiném

prazanda11 ( 11. dubna 2019 17:06 )

A pak tebe!

Gemmy ( 11. dubna 2019 16:05 )

Anifa: Přesně toto jsem chtěl napsat. ale stát to podporuje, protože má z toho peníze. Proč si myslíte, že jsou všude klíšťata? taky je psi nosí z lesa,všude nehygiena, očurané domy..Všem majitelům těchto psů, neštěstí na jejich dětech přeji!

Anifa ( 11. dubna 2019 15:51 )

Množství psů je neúnosné. Část majitelů je vůbec nezvládá, necvičí. Jít s dítětem dnes kamkoliv je dobrodružství. V parku, v lese, na louce se přiřítí pes bez vodítka /nebo zdivočelý cyklista/. Všude psí lejna, kytky a tráva poch...od čoklů . Nejlepší jsou matky které mají kojence a doma ho olizuje pes. Uvědomují si vůbec, že pes je šelma a může ublížit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání